bilder

Jag och Dallas Clark Jag & Dallas Clark
Jag & Jeff innan home coming (JÄTTE FUL BILD!!!!)
Roger, Marilyn, Doug, Allison, Nick & Jagfr vänster; Roger, Marilyn, Doug, Allison, Nick & Jag på Texas Road House
innan matchenpå stadium innan matchen
vid carter lakejag, Ploy och Willy vid Carter Lake
Chuck BerryChuck Berry

(Det kommer fler bilder men det är väldigt segt men jag försöker så mycket jag kan!! Har laddat upp lite bilder på pixbox också, men inte många, emmaeeriksson.pixbox.se)

24/9 - 29/9

24 - 25/9

Hände inte så mycket den 24 - 25 mer än att jag blev mer och mer sjuk så på torsdagen stannade jag hemma från skolan och försökte vila upp mig. Mådde jätte dåligt hela onsdagen, kändes som att jag skulle svimma och hade verkligen inte ork till någonting. Somnade på alla lektionerna och bytte inte om till PE.
Eftersom jag hade möjligheten att följa med Roger och Marilyn till Iowa City denna helgen så kände jag att jag va tvungen att bli frisk! (Och jag bangar inte att missa skolan en dag...!)


26/9
Fredagen kände jag mig mycket bättre, så jag kunde gå till skolan. (I skolan kände jag mig dock jätte illamående och undrade hur det skulle gå att åka bil så lång tid men det gick bra!)
Det var Yuki's födelsedag så jag och Willy hade köpt ett litet biljardbord, en liten basketkorg + basket boll (han älskar basket), tuggummi och en kortlek till honom. Vi försökte väcka honom innan vi gick till skolan vilket var 06.30, men det va ganska omöjligt så vi lämnade presenterna på hans golv. Det va bara skämt grejer, men vi kunde bara gå till Dollar Store och där har de inte ett väldigt stort utbud om jag säger så.

Det var bestämt att Roger och Marilyn skulle hämta mig på skolan mellan klockan ett och två så vi kom iväg tidigt. Var lite halvt besviken för i fredags va den mest spännande/roligaste footbolls matchen för TJ. De skulle nämligen möta AL, en annan lokal skola. TJ och AL typ hatar varandra, så denna match brukar bli väldigt intressant och typ hela skolan är där. Så jag skulle missa den + att jag skulle missa pep-rallyn i skolan (sista timmen) till matchen. Men jag hade lite tur för det hade blivit lite klydd när Marilyn skulle lämna av killarna på det stället de skulle spendera helgen, så de blev försenade och jag fick va med på halva pep:et. Det är verkligen high-school spirit under pep-rallyn, alla hejar och skriker för TJ och dans-teamet, cheerleaderna och bandet spelar. Det är verkligen som i en film, typ, lite svårt att beskriva känslan kanske. Men det är häftigt!

Idag bakade vi för första gången i min food-klass. Eller de andra hade börjat dagen innan och mixat ihop de torra ingridienserna så det va i princip bara att röra ihop det med lite mjölk och sen in i ugnen. Vi gjorde bisquits, typ små bullar. De blev as goda, fick betyg A på dem!
Mitt bord består av tre tjejer plus mig, Anna softmore, Emily junior och Katy som också är senior. De är roliga, så jag hade tur att det frågade om jag ville va på deras bord för en annan tjej frågade mig först men när jag fick detta alternativet ändrade jag mig väldigt snabbt. Dessa är de enda normala typ i denna klassen, så det är kul. Katy är i min engelskklass också. 

När väl de kom och hämtade mig fick vi "stå på gasen", denna helgen var det nämligen home coming för University of Iowa (Dougs collage). Så på kvällen va där först en parad, liksom Tj hade fast denna va ju ganska mycket större. Den bestod typ av folk som ville göra reklam för olika grejer, de kastade ut en massa godis m.m. Tyckte nog att TJ's parad va roligare trots att den va mindre .

Efter paraden gick vi och åt på ett kina-ställe. Och sen va det dags för home coming konsert. Varje år ordnar colleget en gratis konsert med en hyfsat känd artist. I år var det Chuck Berry. Visste inte vem han va men kände faktiskt igen några av låtarna, det va kul i alla fall. Alla var på bra humör och det var bra "fart" som det brukar va på konserter. Chuck Berry är tydligen 81 år gammal så konserten var inte mer än en timme och typ tjugo minuter lång, så efteråt gick vi runt lite i collage området och sen åkte vi hem till Dougs hus. Alla hans "rumskamrater" hade antingen familj eller några kompisar som också skulle sova i huset så vi satt uppe och snackade ett tag och sen gick jag och la mig, liksom alla andra, för vissa skulle upp tidigt för att festa och vi andra skulle upp lite senare för att gå på matchen!

Roger frågade mig om jag ville följa med till bandets träning, jag sa att jag fick se på morgonen, men när väl morgonen kom så sa jag att jag inte orkade. Kände inte för att kolla på det igen, så kul va det inte! Haha..

27/9
Som sagt så blev det inte jätte tidig uppstigning, vi gick för att kolla spelningen i friidrottshuset (spelningen/uppträdena har ett speciellt namn men jag kan inte komma ihåg vad det kallar det). Sen gick vi och åt i stånden, blev en "walking gyros" för mig.

Denna gången spelade Hawkey mot North Western Wildcats, tyvärr så förlorade dom med 17-22. Det va jätte nära att de kunde ha vunnit, för de hade typ tre chanser att göra en tuch down men missade varje gång. (En touch down är värd 6 poäng vilket hade gjort att det hade blivit 23-22 till Hawkey's, synd!) Jag tyckte själva matchen va roligare denna gången för jag hade försökt läsa på lite regler innan så jag fattade i alla fall lite mer denna gången. Plus att Roger hade skrivit ut sångtexter till mig till hejarramsorna, så vi tränade i bilen på vägen upp. Haha! Vädret var dessutom mycket bättre, nästan för varmt. Hade shorts och t-shirt på mig och svetten lackade, solen stekte i nacken på en. Det va golden-game, så de flesta hade på sig en gul tröja. Och eftersom jag förra gången köpte en svart tröja så lånade jag en av Marilyn, den va dock lite stor men den fick duga! Jag hade även lånat fotbolls-halsband i guld och svart som jag hade på mig, det var bara en liten tatuering på kinden som saknades och jag hade sett ut som ett riktigt Hawkey fan (nästan i alla fall)!  

Efter matchen sprang jag och Roger runt och tog en massa bilder på mig och olika personer. Bland annat tog jag foto med Dallas Clark. Ja, jag antar att ni som jag inte har en aning om vem Dallas Clark är, men han är en jätte känd footboll player. Han spelar i Superbowl som är den bästa divisionen i Amerikansk Footboll, lite coolt! (Berättade det för en kille i min biologi klass idag, 29/9, han tyckte det va as coolt, så han borde vara stor!) Lite kul!

Vi åt middag på ett ställe som heter "Texas Roadhouse". Tackvare att vi hade biljetter från matchen så fick vi typ gratis förrätter. Alla trodde vi skulle spricka efter maten.
När vi väntade på vårat bord fanns där hela jordnötter som vi åt, sen direkt när vi kom till bordet fick vi as goda bullar med kanelsmör, alla gillade de så mycket att vi beställde in en extra omgång så alla åt vars två. (vilket vi aldrig skulle ha gjort...) Vi beställde in friterad lök med någon slags dippsås, frensh-fries with cheese and bacon och räkor med vitlöksbröd. Till middag beställde jag kött med bakad potatis och sallad. Men efter alla förrätter var man gaaanska mätt. Men min köttbit va så himla god så jag klämde hela och likaså salladen och nästan hela potatisen. Jag saknar verkligen att äta helt kött så jag sa att detta va det bästa jag kunde äta den dagen och att jag saknade att äta stek, så då sa de att de brukar äta stek men det är lite svårt när vi är så många i huset och dessutom äter killarna väldigt mycket. Så det ska bli gott när vi väl får det i huset också! Trodde nästan det va slutet på mitt liv, trodde att jag skulle sprängas i tusen bitar... haha!
Efter middagen åkte vi hem till Nick och Allison (som också va med på restaurangen) och kollade en film, Vantage Point. Den va faktiskt bra. Hela filmen utspelade sig under 23 minuter från olika personers synvinkel, så den va lite annorlunda. Denna gången fick jag, Doug och Roger soffan. Woho! Roger sa att det va första gången någonsin han satt i den soffan. Och tror ni inte att under filmen öppnar han en Dr Pepper och hela sprutar ut över soffan. Ingen hörde/såg det förutom jag och Doug, haha, som vi skrattade dock. Typiskt Roger! Han berättade det för Marilyn senare och då sa han typ att hela "soffärmen" va jätte klibbig men han visste inte hur han skulle göra för det va en läder soffa.

Vi åkte hem efter filmen och satt och snackade. Roger och Marilyn gick och la sig så jag och Doug såg en film och pratade. Tycker jätte mycket om honom, han är sjukt shysst och vi håller hela tiden på och skämtar med varandra. Tycker det är väldigt synd att han inte är hemma mer!! Han sa att jag kunde flytta in hos dem, haha, jag bangar inte!! Jag somnade efter större delar av filmen, fattade inte så mycket plus att den var tråkig. Hade i alla fall haft en väldigt rolig dag!

28/9
Vaknade vid halv 11, följde med Marilyn och Roger till mataffären för de skulle köpa något till fruost. Varje söndag när de har sovit i huset gör de alltid en lite lyxig frukost till alla. De köpte bisquits och gravy souce with susage. Bisquitsen köpte man i en aleminium burk, typ färdig deg, som man bara satte in i ugnen och sen smakade de som nybakta (nästan lika goda som de vi gjorde i skolan ;) ). Gillade dock inte gravy soucen, kändes som att den hade passat bättre till typ potatis eller pasta.
Vid ett tiden åkte vi och hämtade upp Nick och Allison för att åka till en grossistaffär typ. Köpte en massa mat till Dougs hus som han kan äta, det var tydligen billigt där. Gissar på att det är som grossistaffärerna hemma, för det va väldigt stora pack av allting.

Vi va inte tillbaka till huset förrän vid tre och innan vi hade packat bilen full av grejer, packning + saker från huset som skulle hem till detta huset) va klockan halv fem och vi började få lite bråttom hem eftersom vi skulle hämta Yuki och Willy också.

Vägen hem var väldigt seg, nu hade man inget att se framemot mer än skolan dagen efter.. Woho?! Åt på Burger King, här kostar en Whopper JR 1$, inte ett meal men burgaren. Har för mig att om man ska ha bara burgaren hemma kostar den minst 30 kronor, lite skillnad om jag inte har helt fel för mig.
Fick reda på att Willy måste flytta. Hans organisation i Mexico har hittat en ny skola till honom i Minneapolis (tror jag det va), en public school, och de vill hellre att han går där än på St Alberts (som han har gjort nu i en vecka) för det är en privat skola och där måste han betala 6000$. Hans mamma hade låtit honom gå på St Alberts, och betalat, men jag vet inte varför det inte funka. Tycker jätte synd om honom för han trivdes jätte bra där, och jag kommer sakna honom. Han va så himla snäll och om han hade stannt på StA så hade jag ju träffat honom även om vi inte bott i samma familj.
Så när vi kom hem så kom Jane och Heruka över för att säga hej då till honom. De gick inte förrän vid tolv så det blev en sen kväll, kom inte i sängs förrän vid två. Tur att jag hade sovmorgon i morse.

29/9
Som sagt så flyttade Willy idag. När jag kom hem från skolan hade han lämnat en liten mexicansk hatt (ni vet typ strå hatt), en sketch av mig (Jag älskar hans sketcher, han är grym på at rita och designa. Verkligen jätte duktig, han skulle kunna bli en världsberömd designer!) och ett litet brev till mig. Hälften på engelska och hälften på spanska. Det har varit ganska kul för han har haft mycket telefon kontakt med sin mamma i och med allt strul så jag har lyssnat och det roliga har varit att jag faktiskt har förstått en hel del. Mer än jag någonsin skulle kunna ana. Så jag har försökt prata lite spanska med honom, men han är inte tillåten att prata spanska (man får inte prata sitt eget språk förutom när man ringer hem) så det har varit väldigt lite, men kul ändå!

Skolan va skön, eftersom det va måndag så va de korta lektioner så dagen gick snabbt.
När jag kom hem från skolan va det ingen hemma så jag gick ner till där jag sover och la in bilderna från helgen. Yuki kom hem men han visste inte att jag va hemma så han spelade musik och sjöng, hahaha! Jag gick upp för att ta något att äta och jag höll på att skrämma livet ur honom. Hahaha, han blev jätte rädd!

Willy har tydligen spelat in en liten hälsning till mig på Yuki's data så jag ska gå upp och kolla den nu, haha! Men han sa att det bara va på skämt! Vet inte riktigt vad det är, men men!

Ingen volleyboll denna veckan heller, det suger fett! Tyckte verkligen det va kul och såklart kan jag inte göra det bara för det. Tråkigt!


Ha det bra,
Puss&Kram
Emma! 


17/9 - 25/9

17/9
Temat för onsdagen var western, betydligt fler som var utklädda men inte många. Lite synd, men jag ska ju egentligen inte säga något, jag klädde ju inte själv ut mig.

På kvällen var det Youth Group, Roger är ledare för deras kyrka. De skulle ha någon slags "fast-food-hunter". Det gick till så att man delades in i fyra lag och sen fick varje lag en lista med tio olika snabbmatsrestauranger och ett matalternativ till varje. De olika restaurangerna va värda olika mycket poäng, typ att äta en Whopper Jr rån Burger King gav 45 poäng, men att äta kakor från Subway gav bara 30 poäng osv.  Alla i laget skulle välja ett stopp, en fick välja två för vi va en för lite i vårat lag, + att alla i laget skulle hjälpas åt att äta en hel pizza. Jag fick uppdraget att äta Whopper Jr från BK, kan säga att vid det tillfället va det bra att jag äter snabbt, men jag mådde ju knappast bra efteråt.  Jag va också den som åt pizza snabbast vilket innebar att jag va den personen som fick äta två slizar, och när jag hade gjort det va de andra fortfarande på sin första. Jag brände dock upp hela min gom så jag va helt köttig i några dagar.

När alla matuppdragen va utförda skulle man tillbaka till kyrkan så snabbt som möjligt, vi va framme andra snabbast. Men det betydde inte att vi kom tvåa för sen va det en massa annat som också spelade roll så det slutade med att mitt lag kom trea. Alla mina uppoffringar för inget... Haha, men det va kul! Kändes som att jag skulle spy på vägen hem sen bara, inte så konstigt kanske...

Detta va sista kvällen för Joe, han har flyttat till Virginia, så nu är vi bara 4 utbytesstudenter kvar. Hoppas det blir bra för han!

 18/9
Idag hade någon galning med sig en pistol till skolan. Det va inte en riktig pistol, men att ha med sig vapen till skolan är nolltolerans så han blev avstängd från skolan. Det går olika rykten såklart om vad som har hänt med honom men vad de har sagt på nyheterna enligt Roger så kommer han få fängelse. Några säger att hans avsikt var att skjuta 10 stycken, vissa säger att han skulle sälja den efter skolan. Jag vet inte, men det är läskigt om han hade för avsikt att skjuta. Men det var som sagt ingen riktig pistol, och den var inte laddad med något.

Det var carneval på skolan som några elever tillsammans med lärare ordnade. Det va typ olika grejer man kunde göra, typ pajkastning på lärare, kasta bollar så att läraren föll ner i vattnet, pilkastning m.m. Det va väldigt varmt så jag va bara där i typ 45 minuter. Jag missade i alla fall min fransklektion vilket va väldigt skönt!

Efter skolan kom Marilyn och hämtade mig så åkte vi och köpte skor till lördag. Det tog ganska lång tid för först så hittade jag inga och när jag väl hittade så fanns dom såklart inte i min storlek, men med sulor och inlägg så fixade de sig. Inte de billigaste skorna direkt... får hoppas att jag får användning för dem igen!?  Köpte även födelsedagspresent till Sofia, två body lotion och ett läppglans från Victorias Secret. Det får duga, hade inte mycket tid och sånt har man alltid användning för.

Doug kom hem ikväll för han ska på ett bröllop till helgen. Så han tog mig till skolan, för det va en bonfire, typ en stor brasa. Men tyvärr kom vi för sent så vi missade hela. Kom typ fem minuter innan de släckte den, så det va lite synd för folket hade redan börjat gå.

Ikväll va det dags för Ploy att flytta. Hon flyttade in hos Paula och Tom... hoppas hon trivs bättre än vad jag gjorde.



19/9
Idag i skolan hade vi bara de tre första lektionerna normala, lektion 5-6-7 va bara 35 minuter långa för vi skulle ha pep-rally inför kvällens stora match. Alla eleverna samlades utanför skolan och bandet spela, flagg-tjejerna, cheerleaderna och dansarna gjorde sina danser. De presenterade alla våra sportlag och så gjorde vi lite hejar ramsor. Det var grymt varmt, vädret har slagit om lite igen.

Denna matchen är den kanske mest viktiga matchen på hela säsongen eftersom det är home coming game, i alla fall den roligaste. På home coming är det många gamla studenter som kommer tillbaka och ser just den matchen. Tj spelade mot ett lag från Demoin, Polar Bear. Vi trodde att de skulle va bra, för de flesta lag från Demoin är väldigt bra eftersom det är en ganska stor stad. När det är home coming har skolan även en parad innan matchen där bandet marscherar, de som anordnar home coming är uppklädda och åker i fina bilar, flagg-dansare, cheerleaders m.m. De spärrade av gator, vi höll nästan på att missa den trodde vi men vi kom alldeles perfekt och såg hela paraden i slutet av den. Också den bästa delen. 

Jag köpte min första TJ-t-shirt. Men jag hade lånat tröjor av Marilyn och Roger för temat i skolan var school-spirit idag så jag tänkte att jag ska va en del av skolan. På matchen hade jag en orange tröja så det syntes ordentligt att jag var från TJ, haha!  Våra färger är orange, svart och grå!

TJ, som jag har skrivit innan är vädligt dåliga på football, men denna matchen gjorde de alla förvånade! De vann med 50 - 13!! Woohoo!! Det kunde knappt bli bättre home coming game! Detta va typ första gången på åratal som de gjorde så många poäng, och nån sa att de va första gången de vann ett home coming game på typ 4 år. (Jag är inte säker) Så det kunde ju inte bli mer lyckat för mig eftersom detta va första high school matchen jag såg! Killarna i laget va hyfsat stolta.
Fattar liiiiite mer nu, men inte mycket! Jeff, som jag ska gå med på dansen va i alla fall kicker, han sparkar bollen typ. Hmm.. vet inte hur jag ska förklara, men han är nog ganska bra för han fick spela vädligt mycket.

Efter matchen åkte vi till en glassbar och åt glass. Vi kom i en väldigt djup diskussion så personalen kom och frågade oss om det va okej om de kunde släcka i taket, haha. Men då sa vi att det va nog dags att åka hem.  Är riktigt nervös inför dansen imorgon....


20/9
Vaknade vid halv 11 och gick och duschade och började göra mig i ordning vid halv 12. Ringde Jeff och bestämde att jag skulle komma till han vid halv 4.

Såklart va inte jag eller Roger klara så vi kom inte dit förrän vid kvart i, men det gjorde inte så mycket.  Träffade hans föräldrar och hans syster. Jag och hans syster, Megan, har tydligen två klasser tillsammans i skolan och jag frågade om hon gick på TJ. Pinsamt... Hans mamma verkar jätte snäll, hans pappa också men han är väldigt, hmm.. , fet? Han bodde i ett väldigt typiskt amerikanskt hus men det va ganska stort, och det finaste huset jag har varit i under min vistelse i USA.

Det va meningen att det skulle komma folk hem till honom men vissa av tjejerna hade vollyboll match samma dag så de hade blivit förseningar m.m. så det va bara jag, Jeff och hans kompis som heter Shawn. Han går också på TJ men jag hade aldrig sett honom. Han hae tappat rösten så han kunde knappt prata. Vi åkte och åt på en italiensk restaurang typ, Shawns flickvän kom också dit. Hon går på en annan skola och är två år yngre än mig. Jeff fick beställa till Shawn på restaurangen så de på restaurangen trodde att Shawn va döv, haha! Vi hade vädligt kul åt det hela kvällen.

Dansen va en blandning mellan ett lågstadiedisco och ett fjortis ställe. Det bjöds på saft och godis, de hade deckorerat med ballonger. Tjejerna dansade som horor, de få som dansade. Varken jag eller Shawns tjej dansade, de tyckte nog vi va tråkiga. Men jag förklarade för dem att om nån skulle dansa så i Sverige skulle alla kalla de för horor. Dessutom va musiken dålig, de dansar till typ rapp. Fattar inte riktigt hur, men de gör de i alla fall.  

Klädseln va allt från cocktail klänning som min, till balklänningar, sommarklänning eller pyamas? Väldigt varierande, några hade klätt sig enligt temat "all around the world" typ i toga, maxicanskt, indian m.m. Men de flesta va väldigt fult klädda. Kände mig lite för fin... Men men, fick många kommentarer i alla fall. 

Alla tyckte att dansen va tråkig så vi åkte därifrån redan vid nio (den började klockan 7). Vi åkte hem till Jeff och bytte om, sen åkte vi hem till en som heter Charlie. Jag kallar honom för fågel-Charlie för han gör alltid fågel läten på våra engelsklektioner. Haha! Där va lite folk och kollade film typ, så vi bestämmde oss för att åka till en kille som skulle ha en bonfire. Han bodde verkligen ut i ingenstans, vi hittade först inte dit. Vi såg en liten brasa så vi stannade och gick dit men när vi kom dit va det typ vuxna blandat med barn som hade en liten "fest", de hade ingen aning om vart den här killen som vi skulle till bodde. Så det va bara för oss att forsätta leta. Och smart som Jeff är så trodde han att han hade glömt sin mobil så vi hade inga nummer att ringa. Men vi upptäckte att han inte hade glömt den när den började ringa och de frågade vart vi var!? Smart huvud! Vi kom i alla fall dit efter mycket körande, han bodde verkligen långt ute på landet och in på en uppfart som verkligen va sjukt läskig. Hade aldrig velat bo där!!! Det va ganska mycket folk där så det va kul och snacka med folk m.m. Det känns lite konstigt för verkligen alla kör så det kom och gick bilar hela tiden.

Efter ett tag blev det lite långtråkigt så vi åkte hem till Jeff igen, för både jag, Shawn och hans flickvän va tvungna att va hemma klockan 1. Så lite innan ett körde han mig hem, och home coming veckan va över. Tråkigt! Hade kunnat va home coming vecka en gång i månaden, haha!  Kul att få ha upplevt det iallfall, man märker verkligen skillnaden på school-spirit här och hemma. Så mycket mer sammanhållning och här är man vädligt stolt över sin skola!



21/9
Vaknade inte förrän halv 1, skönt! Slapp gå i kyrkan dessutom! Wii! Denna helgen va det äppelfestival i Nebraska city, så Roger bestämde sig för att ta oss dit. Tog lite mer än en timme att köra dit. Vi köpte äpplen, äpple cider, äpple paj. Sen fikade vi där, äpplepajen va as god! I köpte även sötade popcorn som vi åt i bilen på vägen hem.
Klockan halv 6 va jag bjuden hem till Sofia på födelsedags kalas, och tydligen halloween party. Sofia hade inte fått reda på att det var halloween party förrän samma dag så hon hade inte sagt till mig att jag skulle va utklädd. Som "tur" va så hade de en extra dräkt, en godis dräkt som jag fick låna.

De bjöd på mat, kakor, kakor, kakor... godis, godis godis... och tårta! Ush, så mycket jag åt. Känner mig verkligen som en amerikan. Inte bra!!!! Det va Carla, Sofias värdmammas, släkt som va där så det va ganska många. Så Sofia fick lite olika presenter, bl.a. fick hon många brownie-mixar för Sofia älskar chokladbrownies.  Det va kul att jag fick va med, skrattade och hade kul!

När jag kom hem vid halv 10 så skulle Roger precis slå in en present till Jane, en utbytesstudent från Jeck-Republic (vet inte vad landet heter men det liggeri Europa??!). Hon hade fyllt 18 i veckan. Hon sammlar på 25 centare, så han ville ge henne en samlings bok. Så vi slog in boken i en stor data kartong och sen åkte vi över till deras hus. Hon trodde det va en tung paket för Yuki och Willy låtsades att den va jätte tung, haha, det va kul när hon öppnade den och hela kartongen va full av tidningspapper. Vi började prata och kom inte där ifrån förrän halv 12 och jag var vädligt trött eftersom jag skulle ha skola dagen efter, annars hade vi säkert kunnat stå där i en timme till. Jane bor tillsammans med en annan utbytesstudent från Japan, Heruka, hon är också 18 år.


22/9
Höll på att missa bussen, när jag kom ut från mitt hus såg jag att bussen redan stod där så jag fick kuta allt vad jag kunde men så körde den iväg så jag fick springa till nästa kvarter, som tur va va det någon som såg mig så busschauffören fick vänta på mig. Det va väldigt nära att jag fick blir hemma. På kvällen va det orientation, alla utbytesstdenter som har Marilyn som LC samlades för att gå igenom regler m.m. Jag va den enda som inte hade gått igenom det sen innan så det blev bara en snabb genomgång. Efteråt gjorde Roger en bonfire för de som ville grilla marchmellows, sen fanns det kakor m.m. Jag nöjde mig med choklad kakorna, mummiga! Börjar känna mig en aning krasslig.



 23/9
Vaknade av att jag drömde om mamma och pappa, sorligt. Har inte haft någon hemlängtan alls på jätte länge men det va inte alls kul att jag inte va med dem. Saknar er!!!

Fick alla rätt på mitt food test, känner mig stolt! Mina betyg är sjukt bra, vet inte om det är för att jag tar enkla kurser eller för att jag är bra? Haha, men de är kul att de är bra i alla fall. Behöver inte oroa mig än så länge. Bröjar känna mig sjuk, sov i två timmar efter skolan och gick och la mig efter maten vid 8.



24/9
Känner mig inte alls bra, var helt svimfärdig i skolan. Men var tvungen att gå för jag hade ett fransk test idag. Sov direkt efter skolan, hade ingen ork att göra läxor. Gick och la mig direkt efter maten idag igen... Jag är sjuk =(

25/9
Idag har jag stannat hemma från skolan. Mår bättre idag, men mådde verkligen skit igår kväll så det kändes som att detta va det rätta beslutet så jag kan bli bra inför helgen.

Ska följa med Roger och Marilyn till Iowa City i helgen igen så då gäller det att jag är frisk. Hoppas bara att det är en förkylning så att det går över snart. Tror att jag hade feber igår men jag vet inte. Orkar inte va sjuk i alla fall, man missar så himla mycket i skolan och det är inte kul att sitta hemma hela dagen.


Vollybollen går skit. Vi har bara morgon träningar, vilket betyder att jag inte kan vara med. Är jätte ledsen över det, för det betyder också att jag inte tränar något alls. Sitter verkligen bara still hela tiden, inte alls kul. Måste komma på ett sätt att röra mig på, annars kan jag ju bara säga hejhej amerika-emma, tjock&fet. Ush... vad ska jag göra!?   

Ha det bra,
kramar en sjuk Emmis.


blandade bilder

Roger, Ploy, Willy & Yukikorridoren mellan lektion 1 & 2

10/9 - 16/9

På franskan va det en tävling som löd:
                -Write 25 words why you should win a TJ-undefeaded t-shirt.

Så det gjorde jag, kommer inte ihåg min motivering, men dagen efter fick jag i alla fall ett meddelande om att jag va en av dom som hade vunnit en t-shirt. Så nu har jag också en TJ tröja, haha! Har den inte på mig i skolan dock...
Ska fråga min fransklärare om hon har kvar min motivering men jag vet inte.

Fick även en förfrågan om jag ville gå på Home Coming Dancen med en kille i min engelsk klass. Han heter Jeff, är inte direkt snygg men vädligt rolig och charmig. Lite halv töntig ibland dock men han livar upp engelskklassen mycket! Haha! Men eftersom detta är USA, så måste jag ju ha tillåtelse hemifrån om detta är en bra kille eller inte. Så Marlyn sa att jag va tvungen att ha hans efternamn och telefon nummer så skulle hon "kolla upp" honom. Och idag (tisdag) fick jag beskedet att jag kunde gå med honom så jag är väldigt glad!! Köpte min klänning igår. Alla tjejer måste ha en cocktail-klänning, så jag har köpt en svart klänning med lila paljetter ner till. Den är väldigt ful på galgen men när jag väl fick den på mig så va den faktiskt jätte söt. Det tyckte både jag, Marlyn och expediten i affären. En ung tjej, så det känns bra! Fast man är ju lite nervös att man inte ska passa in.. Men jag får hålla tummen! Några tjejer har sagt till mig att Jeff är en riktig gentleman, haha, så jag får väl hoppas på det! ;) Marlyn och Roger sa att det va vädligt ovanligt att man som utbytesstudent hade en date  till home coming eftersom det bara är några veckor in på året, så jag skulle känna mig väldigt speciell så jag får väl göra det, är i alla fall väldigt glad!


Helgen har varit jätte rolig! Just nu är vi som sagt 5 utbytesstudenter i detta huset (kommer inte ihåg om jag har berättat det) och utav oss 5 så fick jag frågan om jag ville följa med Roger och Marilyn till Iowa City, vilket är ungefär fyra timmar här ifrån. Och det ville jag såklart!! På fredagen va det meningen att vi halvvägs skulle åka och kolla på TJ's borta match, men det regnade så mycket att ingen av oss va direkt sugna på att stå ute i regnet och se när de förlorar. Vi åkte till ett jätte stort köpcenter istället, tyvärr stängde de redan efter en halvtimme men alltid något. Hittade inget dock.. Det köpcentret va det största i hela Iowa så jag skulle gärna vela åka dit igen! Typ dagstur eller nåt. (Tog typ tre timmar dit)
Väl framme i Iowa City bor vi hos deras son Doug. Han går på collage så han bor i ett hus med tre andra ungdomar. Huset va ganska stort och såg ut som ett typiskt collage-hus. Doug va inte hemma så vi gick och la oss nästan direkt, klockan va ändå tolv.

På lördagen vaknade jag klockan kvart över sex av attet va ungdomar som tjoade och skrek från nerifrån. De hade redan börjat festa, och klockan sju va majoriteten redan fulla av dom. Haha, collage livet verkar grymt kul!!
Detta a en stor dag för Iowa bor, eller i alla fall fotboll's fans. Det va nämligen en State mot State match, Iowa City mot Iowa State (två städer ifrån samma stat). Så stämmingen var helt klart på topp och alla var laddade till max.
Klockan 7 (på morgonen) gick jag oh Roger för att kolla när banden tränade, vi missade dock Hawkey's träning, laget vi hejar på, men vi kollade motståndarna. Det är verkligen mycket svårare än vad man tror att marchera i bandet än vad man tror och vad det ser ut. Allt måste vara helt perfekt, och det kan va ganska svårt när man är 300 personer som ska röra sig och spela samtidigt. De va i alla fall väldigt duktiga! Som tur va så hade vi tagit med oss paraply, det regnade nämligen under hela träningen. Och had jag varit där själv hade jag nog inte stannat hela träningen, men Roger tyckte det va väldigt intressant trots att han brukar gå till träningarna varje gång... Haha.

Efter träningen gick vi runt i området lite. För när det är match är det som en liten karneval eller marknad utanför i området längs med gatorna. Försäljning av Hawkey grejer, mat, testningar m.m. Det är bland annat det som gör att det är sån stämning som det verkligen var.
Vi mötte upp Doug och Marilyn och sen gick vi till typ en friidrotts-inomhus-arena där Hawkey's band skulle spela och cheerleaderna och dansarna skulle uppträda. Det va kul att se, för att sen när själva matchen var så kunde inte banden göra sina uppträden för det var för halt i gräset så de va rädda för att halka och det kanske inte är så bra när de har sina instrument m.m. När de hade spelat klart tog jag foto med några band grejer och han som leder hela paraden. Marilyn och Rogers äldsta son, Nick, spelar också i bandet. Doug brukar spela, men inte i år.

Amerikansk fotboll är ganska kul. Jag förstår verkligen inte reglerna, ska försöka läsa på för det är kul att förstå lite mer. Jag bara klappar och gör lika dant som alla andra. Fast det är själva "hejandet" som jag tycker är roligast, så jag skrek tills jag nästan inte hade någon röst kvar. Roger och Marilyn sa till mig efteråt att jag va den roligaste utbytesstudenten de någonsin hade tagit med på en match för jag var väldigt aktiv och frågade många frågor m.m. så det är kul!
Matchen slutade i alla fall 17 - 5 till the Hawkey, det gjorde ju inte det hela sämre! Köpte en Hawkey tröja som jag kan ha på mig på nästa match, om jag kommer till en till vill säga!
Efter matchen åkte vi en snabb runda till ett köpcenter, men jag hittade inte det jag skulle ha. Hittade lite annat dock, alltid kul...!

På kvällen åkte vi hem till Nick och an flickvän för att äta middag och kolla ännu mer amerikansk fotboll, kan säga att på tv suger amerikansk fotboll. De bodde i ett vädligt fint lägenhets/parhus. Fattar inte hur de har råd. Marilyn hade varnat mig innan vi åkte dit för Nicks flickvän, men eftersom jag vet hur Marilyn kan va så visste jag inte hur jag skulle tolka det. Men hon va verkligen helt osocial. När vi kom hälsade hon först inte på mig. Jag, Roger och Doug satt på varsin trästol hela kvällen medan hon låg och sov i en tremanna soffa? Håller helt och håller med Mrilyn, förstår inte vad Nick ser i henne. Tydligen är det inte många som gillar henne, undra varför?!


På söndagen vaknade jag av att det luktade vädligt gott, vaknade inte förrän klockan halv 11 så det va ju dags att stiga upp. Marilyn gjorde pannkakor till alla i huset. Gillar svenska pannkakor bättre än amerikanska, men de va gott i alla fall! Alla tog smör och sirap på sina paannkakor, själv nöjde jag mig med en med chokladsås och en med sirap. Haha! Onyttig...? Nackdelen med att vara med Marilyn och Roger är att de äter vädligt onyttigt. Jag skojar inte om Marilyn dricker 2-3 liter coca cola om dagen, och hon röker nog 50 cigaretter. Hon rullar de själv så hon säger att det inte är så dyrt i alla fall! Haha!

Jag och Marilyn har kommit ganska nära varandra och vi pratar "skit", "mobbar" Roger m.m. Jag har en helt annan uppfattning om henne nu även om jag vet att vissa saker bör jag inte säga eller fråga.

Idag berättade hon för mig varför ASSE inte kommer tillåta mig va hemma hos Sofia några större delar av min vistelse här. Carla, Sofias värdmamma, hade för några år sedan Marilyns jobb men misskötte sig jätte mycket så hon blev avskedad. Är jätte ledsen. Marilyn sa också att i början är Carla jätte snäll mot sina utbytesstudenter men med tiden blir hon en riktig satmara, jag är jätte orolig för Sofia. Och Marilyn sa till mig att hon va också orolig för henne men om hon någon gång fick problem skulle jag meddela henne direkt även om inte hon är Sofias LC (local cordinater)

Denna veckan är det som sagt home coming -vecka. Det betyder att varje dag är det ett tema som folk kan om dom vill klä ut sig till. Igår va det pirat och idag va det super hero, men det är inte så många som klär ut sig. Imorgon är det western, och på torsdag är det all star sport stars , så då kommer jag ha på mig mina kämpinge overalls byxor. På fredag är det school spirit så då ska alla ha på sig skolkläder, jag ska få låna av Marilyn för jag har inte köpt några än.  Tröjan jag skulle köpa fanns inte i min storlek så jag väntar på att den ska komma in igen.

På vissa kvällar är det olika aktiviteter. Torsdag är det carneval och sen bonfire, vet inte riktigt vad det betyder. På fredag är det "the big home comming game". Hoppas att TJ vinner då, de är väldigt dåliga men det skulle va kul om de kunde vinna åtminstone den matchen!
Sen på lördag är det ju home coming dancen!!


Imorgon efter skolan ska Sofia komma hem till mig, sen på kvällen ska jag följa med Roger till Youth Group, han är ledare där. Men de ska faktiskt bli kul för de ska typ ha ett snabbmats maraton. Vi kommer bli uppdelade i tre - fyra grupper, sen kommer varje grupp få en chaufför som ska köra oss runt till olika snabbmatsrestauranger och varje person i gruppen kommer att få varsitt ställe som de ska äta någonting på. Man ska äta så snabbt som möjligt och gruppen som snabbast gjort alla sina uppdrag vinner typ. Låter kanske klyddigt, förklarar mer när jag har gjort det. Men jag tycker det låter kul! Hoppas där är några roliga människor bara, men jag tror att där är några killar från TJ så det kan ju bli kul!


Kommer inte ha möjlighet att uppdatera i bloggen lika flitigt som i augusti. Men nu när jag slutat använda datorn varje dag mår jag mycket bättre och hemlängtan har gått ner! Jag trivs väldigt bra just nu, och vi har jätte kul här i huset. Tror dock att killarna kommer försvinna när som helst. Syd Koreanen, Joe, är den första asiaten i min ålder som jag någonsin sett är söt. Haha, han ser ovanligt bra ut för att vara asiat! Willi (mexicanen) och Yuki (japanen) är jätte roliga, Willi är nog bög tror jag. Vi har sjukt kul ihopa!!

Det kommer komma uppdateringar helt klart, så fort jag har tid och lust! Men denna veckan kommer bli hektisk. Men eftersom jag bara kommer skriva ibland måste ni komentera om det är något speciellt ni undrar eller vill fråga mig!!    

Ha det bra!!

Puss & Kram
Emmis


10/9

E pa bibloteket och skriver. Har nu fatt min egen inloggning her sa det e ju bra. Till Marlyns hus har det nu kommit ytterligare tva utbytesstudenter, en fran Syd Korea och en fran Mexico. Bada killar, sa just nu e vi fem utbytesstudenter och 2 vuxna. Eller 1 och en halv kanske vi kan sega, for Marlyn e princip aldrig hemma. Hon e verkligen en "busy woman", jobbar alltid. Och jobbar hon inte pratar hon i telefon.

Skolan e kul, och man borjar snacka med fler och fler menniskor. I matkon, i omkledningsrummet, korridorerna m.m. Folk har borjat fraga typ: -Are you the girl from Sweden?
Lite kul! Nan hade fragat Sofia om jag och hon va systrar, haha! Vi e inte alls lika varandra!

Pa kvellarna spelar vi kort, spel och snackar till langt in pa netterna. Fran att ha gatt och lagt mig vid 21.00 (hos Paula) till att ga och legga mig vid 24.00-01.00 har jag blivit myyycket trottare i skolan. Men vi har jette kul och tiden gar jette snabbt. Det e verkligen interessant att bo med sa manga olika kulturer. Man ler sig nya saker varje dag. Igar tillexempel ner jag Ploy, Yuki gick till afferen kom det en mamma med sin bebis. Ploy tyckte det va en jette sot bebis, och jag undrade om hon aldrig hade sett bebisar forrut eller varfor hon blev sa "forvanad" liksom? Da berettade hon att i Thailand e barnen pa ett sjukhus eller inomhus tills de blir ett ar gammla, man vill inte visa de for allmenheten innan dess. Nagot sant, hon har ganska knaklig engelska men ungefer sa. Jag och Yuki blev jette chockade, inte sa konstigt att hon tyckte bebisen va sot da ju!

Ner jag skriver att vi e 7 personer i huset later det som att det e ett stort hus, men det e det verkligen inte. Det e betydligt mindre en huset jag bor i der hemma. Det finns bara en dusch, det finns tva toaletter (en med duschen) men en toalett e i det rummet der jag och Ploy sover men den e jette liten. Knappt jag far plats der, sa da kan ni farsta hur lite den e... Sa det e veldigt trangt och det finns egenligen bara 5 sittplatser vid bordet sa jag vet inte hur vi ska gora ikvell. Marlyn ska nog jobba sa vi blir formodligen bara 6 personer men enda. Tror det blir taco till middag, annars brukar de eta ganska snabblagad mat som e ganska fet... me don't like, men taco e ju gott!
 
Glomde skriva att en av de nya killarna e bog, och han ska formodligen dela seng/beddsoffa med syd-koreanen. Haha, tycker lite synd om honom. Alla killarna e super trevliga, verkar det som iallafall. Har bara treffat dom i typ en kvart men vi snackade pa direkt sa det va kul! Far se vad jag ler mig for nytt ikvell!

Har inte kunnat trena nagon dag denna veckan pga att det bara varit morgon treningar. Imorgon e det trening efter skolan sa jag hoppas att jag kan ga da! Kenner hur man legger pa sig direkt om man inte ror sig, och i detta huset finns ingen vag... E en aning orolig om jag seger sa. Skolmaten e inte direkt nyttig (chickenburger till lunch idag) men huset jag bor i nu e ganska tommt pa mat och jag vet inte om jag far ta med mig lunch derifran. Men skolmaten e god sa jag far njuta lite extra! ; )

Vet fortfarande inget nytt om flytt m.m. Hoppas jag kommer fa nagon information snart. Mar vel lite bettre nu, men jag mar fortfarande inte bra. Har "klumpen" i magen och har inte kunnat sova de senaste netterna.. Hoppas det gar over snart iallafall!

Fortsett att krama tummen for mig, sa kanske det gar over fortare! Hihi!

Puss&Kram
Emmis!

...den passerande helgen i korta drag

Okej, kende att det kanske blev lite vel depmrimerande even om sa er fallet.
Jag har ingen familj och jag har fatt en del ordentliga utskellningar fran bade min LC (kontaktperson som heter Marlyn) och hennes chef. Har aldrig kennt mig sa fornedrad nagonsin. Och her e jag, helt sjelv, och har inte mycket att sega till om...
Braket med MArlyn har dock rett upp sig, och det verkar som att hon och jag har bra kontakt just nu. Har fatt besked fran mamma och pappa, och Pierre (organisationen i Sverige) att dom jobbar forfullt med mig. Sa det kenns ju skont iallafall!

I helgen skulle Marlyn och Roger, hennes man, aka bort sa jag och Ploy (en thailendsk tjej) fick bo hos deras venner Cindy och Mike. De var verkligen jette snella!!! Och deras hus va saaaa mysigt!! Pa fredagen kom vi dit ganska sent sa vi gick och la oss nestan direkt. Pa lordagen hjelpte vi forst Cindy och nagra av hennes venner med lite blommor, sen pa eftermiddagen akte vi till Westroads, ett stort kopcenter och shoppade. Det fick en helt klart pa bettre tankar! Kopte en T-shirt pa A.E. Nu borjar affererna fyllas med host nyheter sa det e kul!
Vi at middag pa en restaurang som hette Trish (har jag for mig), at en tacosallad. Den va skit god, det va ett tortilla brod som de hade format som en djup-tallrik och sen fyllde dom den med olika taco tillbehor och sa fick man salsa och guaccemolla vid sidan. MUUUMS!!

Vi akte nagra erenden, bla kolla vi pa en "snow-blower". De seger att denna vintern nog kommer bli veldigt tuff, med mycket sno m.m. Ganska kul for Ploy for hon har aldrig sett sno, och hon tycker det e jette kallt nu.. venta bara.. haha!
Sen akte vi hem och kollade "Natt pa museet", en veldigt tontig film enligt mig, och sen "Foreldra fellan" fast orginalet. Visste inte ens att det fanns ett orginal men tydligen. Va dock jette trott sa somnade lite da&da...
Pa sondagen va det Bible-school klockan 9 och kyrk-cermoni klockan 11. Det va faktiskt helt okej. Vet inte om jag brojar venja mig vid deras "prat" eller om det bara va interessantare denna gangen. Va ju en annan kyrka ocksa sa kanske va denna pastorn bettre?!

Till lunch blev det iallafall spagetti och kottfersas. Oj vad jag hade lengtat efter det, konstigt nog eftersom jag inte e storm fortjust i det der hemma direkt.. Men det va gudumligt!!
Roger kom och hemtade oss vid 5, kende inte alls for att lemmna deras hus. De va sa underbart snella. Men de ska inte ha nagon utbytesstudent i ar for dom ska resa en hel del och ha lite olika gester.. oturligt nog!

Trodde att det skulle bli en trakig kvell, men ner vi kom till R & M sa hade det kommit en japansk kille dit ocksa. Sa just nu e vi 4 utbytesstudenter der, fast en flyttar idag. Sa vi e bara tre kan man sega.
Vi akte och kollade ner nagra flog modellflygplan, de va faktiskt ganska coolt! Pa kvellen gjorde vi BLT-mackor, och sen gjorde vi en brasa i tredgarden och glomde helt bort tiden. Klockan 24.00 tyckte vi det blev dags att ga in och legga oss, det va ju trots allt skola idag. Roger e as ball, Marlyn har som sagt ett veldigt temperament.

Nu maste jag sluta, e pa ett biblotek och lanar en dator. Vet inte ner jag kommer fa tillgang nesta gang. Hall tummen for mig!!!!

Puss&Kram
en redd Emmis!!

8/9

Allt e fel, inget e rett eller bra just nu. Jag lever i en mardrom...
Hall tummarna och onska for mig att jag snart vaknar upp!

sent 3/9 & 4/9

Väntade och väntade på att Maryln skulle ringa. Paula kom hem och mina chanser att svara i telefonen var lika med noll. Vid nio ringde Marlyn, förstöd att det var hon när Paula gick in på deras rum och stängde dörren efter henne. Jag gick in på mitt rum och satte mig på golvet. Jag visste ju vad som väntade mig. Jag var så nervös, jag skakade... en hemsk känsla. Egentligen vet jag inte varför men det var väldigt obehagligt!?

Efter tio minuter kom Paula ut och frågade om hon kunde komma in på mitt rum. Jag reste mig för att prata med henne. Först så verkade det precis som att hon låtsades som ingenting, kan inte minnas vad hon sa men hon antydde inte på någonting. Men då sa jag precis som jag kände, att jag inte kunde bo kvar. Jag kan inte bo i ett hus med mögel, jag kan inte bo i ett hus som är så skitigt och ohygieniskt som det verkligen är här. Grät inte från början, men när Paula frågade om det verkligen var så dåligt som jag sa att det var så kom det.

Jag sa att jag inte kände mig komfortabel i huset och att jag tyckte det var väldigt ohygieniskt överallt. Jag sa också att jag får allergi av möglet, då sa hon att allergi kommer jag få/ta med mig till vilken familj jag än flyttar till. Förstår inte vad hon menar med det, jag menar alla hus har ju inte mögel direkt?

Jag sa även att jag kände/visste mAnga som åkt som utbytesstudenter och fått byta familj och det har blivit mycket bättre, och då sa hon typ att det inte alls var sant och undrade om det var det jag utgick efter. Hon sa typ att det inte va alls säkert att jag fick det bättre nAgon annan stans. Vet inte om hon sa det för att göra mig ännu mer osäker eller för att skrämma mig.

Vi kom iallafall fram till att jag skulle ringa till Marlyn idag efter skolan. Men efter bara fem minuter kom hon och sa att Marlyn kommer direkt efter skolan och hämtar mig. Detta betydde också att jag inte kunde följa med på matchen, blev jätte besviken. Hade sett fram emot den!

Klockan var 22.00 och det var bara för mig att börja packa mina saker. Har i princip bara slängt ner allt i resväskan för jag va så himmla trött. Hade ju varit vaken sen fem på morgonen...
Ställde min klockan på 24.00, skulle gå upp och ringa hem till mamma och pappa och berätta om allt. Så när klockan tolv (7 på morgonen hemma) var det bara att gå upp, men det va skönt att prata med mammsen.

När jag skulle ta telefonen, som alltid är i köket, var den inte där. Som tur va hade jag tidigare på kvällen sett att det fanns en telefon i källaren, så jag gick ner och ringde. När jag lyssnade efter att ha slagit telefonnummert var det någon som andades i telefonen. Brydde mig inte, för om det nu skulle va någon, vilket jag såklart inte trodde att det var, så kunde de ändå inte förstå något. Pratade med mamma i tjugo minuter och sen gick jag tillbaka för att gå och lägga mig. När jag väl va i sängen hörde jag att någon var vaken, det var någon som var uppe och gick. Och i eftermiddags sa Paula till Inte "att hon va så trött för hon inte kunde somna förren klockan 1 i natt" vilket också betyder att hon förmodligen var i telefonen i natt. Ganska äckligt..   

Imose va det ganska konstig stämming. Gick upp och åt frukostsnabbt, gick iväg till skolan. Hade lite grejer kvar att packa så fick lite bråttom i slutet. Skolan va bra, dagarna går ganska snabbt.
Skyndade mig hem eftersom jag visste att Marlyn skulle hämta mig direkt. Men när jag kommer hem, tror ni inte "hon har fått ett brådskande ärende, men hon kommer om en stund". Nu är klockan halv åtta och jag fick precis reda på att hon är här om cirka en och en halv timme. Jag är så himmla sur!! Detta betyder att jag hade hunnit gå på matchen två gånger om.

Ville ju inte va kvar här idag, men det blev att jag fick äta middag med familjen. Kändes ganska konstigt.
Tom har inte sagt något alls, Brad sa inte hej då innan han gick till jobbet (inte förvånande förstås) och jag vet inte om Inte vet att jag ska flytta. Ingen har sagt något till honom, vad jag vet, men han har nog sett väskorna på mitt rum. Han är nog den jag kommer sakna mest. Han har äntligen börjat prata mycket mer, tror att Paula och de trodde han va bättre på engelska än vad han egentligen var. Men han börjar bli bra nu och pratar ganska mycket med mig. Så han är nog det ända som är tråkigt att lämmna, allt annat ska bli skönt.

Imorgon bitti måste jag ta skolbussen till skolan, som tur är kommer Sofia också ta den. Hoppas inte det är långt att gå bara för den går redan klockan 07.22.

Vädret har slagt om. Från att det har varit outhärdligt varmt (enligt alla amerikanarna, skönt enligt mig) till att bli jätte kallt. Imorse när jag gick till skolan kunde jag göra "rök moln" så kallt är det. Hemskt!!

Vill bara här ifrån nu.. tiden går jätte sakta. Skulle egentligen behöva plugga för mitt food-test imorgon, "safety in kitchen". Allt är så himmla töntigt, hur ska man plocka upp glas från golvet m.m. Jag dör. Läraren, Mrs. Straub är ganska konstig.  Gillar varken hon eller klassen. Alla är äckliga.

Courtney berättade för mig att hennes mamma hade sagt att Houvenagle (min värdfamilj) inte har jätte bra rykte, de har haft massor av studenter som har flyttat... Känns ju bra att just jag har hammnat här. :(

Hoppas Marlyn kör snabbt, för jag vill bara här ifrån :(

4/9

Flyttar idag.

3/9

Vollyboll träning imorse, va ganska tufft att stiga upp men jag kom iallafall i tid. Kom faktiskt för tidigt, så jag fick sitta och vänta i fem minuter, men det va inte hela världen. Träningen gick bra, vi gick bland annat igenom positioner. Det är jätte svårt och jag hänger inte direkt med.

Imorgon är som sagt våran första match. Efter skolan kommer det en buss och hämtar oss, ska spela mot en skola som har döva elever. Hmm, kan bli interessant. Men de andra i laget sa att de va väldigt bra.
Fick våra matchkläder idag, shortsen är mini-mini små (som ni kan se på bilderna nedan) men tröjan är okej. Vi får bara ha de när vi har match så det spelar ju inte så stor roll.
Imorgon på matchen vill jag inte spela, är för osäker som jag skrev igår. Hoppas inte coachen tvingar mig, vill inte sabba för laget liksom.

För att visa för de andra eleverna på skolan att vi har match ska vi ha på oss en T-shirt, det är en TJ-vollyboll tröja. Ska försoka komma ihåg att ta en bild på den. Det är precis som i filmerna, egentligen brukar de klä upp sig men imorgon kör vi på lag T-shirts. Jag undrar vad de menar med att klä upp sig!? När football spelarna har match har de på sig sina football-tröjor och alla cheerleaders har sina cheer-tröjor. Det blir en väldig stämmning på skolan, ganska coolt! Undra vad basketspelarna har sen när det blir basketsässong, kanske skjorta och slips som i One Tree Hill (en tv serie)?! ; )

Ikväll har jag "made the big call". Marlyn, min kontaktperson lovade att ringa tillbaks men hon har fortfarande inte gjort det... Hon skulle på ett möte, men jag hoppas att hon ringer snart för jag är galet trött trots att klockan bara är kvart över åtta. Och Paula är inte hemma så hon hade inte hört samtalet då. Detta huset är nämligen väldigt lyhört så man hör allt som händer och sägs.
Har inte pratat något med Paula och dem än, men det känns skönt att ha ringt iallafall. Det jobbigaste kommer bli att prata med Paula. Jag hoppas jag får flytta så snart som möjligt, kan bli lite konstig stämmning om jag bor kvar och de vet att jag inte tycker om eller trivs att vara hos de.

Håll tummarna att allt går vägen för mig!!

jag i mina matchkläder / jag & Sofia

jag i våra matchkläder!bakifrånHaha, ingen av oss ser normala ut :P

2/9

Dags för skola igen. Skolan gick snabbt och oturligt nog funkar air-conditionen i alla klassrummen nu, vilket gör att det är super kallt. Jag hatar det, men alla andra älskar det. Inte Sofia då, hon tycker inte heller om det.
Det blev cheeseburger till lunch, ganska torr och inte direkt jätte kul.. men helt okej!

Efter skolan va det dags för min andra vollyboll träning. Det va jätte kul, jag spelar dock med freshmens, dom som går i åk 9, vilket motsvarar 8an hemma. Men de är jätte gulliga tjejer och alla peppar mig hela tiden. Jag klarade serva två gånger, blev stolt över mig själv! Fast de andra 50 gångerna va mer än daliga... haha!
Men det kommer, det kommer! Det är iallafall mycket roliagre än simmningen!

Imorgon är det träning på morgonen igen, men det va inte så jobbigt som jag trodde det va. Så det blir tidigt uppstigning.
På torsdag är det dags för match, de frågade om jag ville spela men jag sa nej, är fortfarande väldigt osäker, jag menar jag har bara vatt på två träningar, tre imorgon. Skulle sabba hela matchen, haha. Men jag ska iallafall komma med och kolla på matchen! Ska bli kul!

Idag på träningen hoppade vi lite hopprep. Och när vi skulle göra dubbelsnurrar, vilket ingen kunde, tyckte alla att jag va skit cool när jag kunde göra flera i rad. Haha, fick visa hur jag gjorde och skulle försöka förklara. En sak som jag va bra på iallafall! Jag fick även visa att jag kunde hoppa Dubbel Dutch, men slagarna va inte så väldigt bra så det blev typ 10 hopp och sen "pannkaka" som vi säger på "hoppreps språk".

Det blev fiskpinne, tacoris (någon slags ris man köper färdig blandat) och jordgubbs-&-spenatblad-sallad till middag. Det va helt okej, salladen va god men annorlunda.

Pratade med mamma och pappa i telefon igen idag, eller kanske ska säga i natt. Va väldigt sent för dem, men det va iallafall vakna! (Tack för att ni stannade uppe!!) Det är nu bestämmt, jag ska försöka byta familj. Mycket mer kan jag inte säga, kan inte säga något förren något är säkert.

Hoppas det kommer gå och flytta mig snart, kommer inte stå ut många veckor/dagar/timmar/minuter.... till här.

Kommer lägga upp bilder någon dag från igår, många fina bilder togs. Inte alla med min kamera dock men ska försöka få tag på dem!

God Natt!

1/9, Laber Day

Laber Day, arbetarnas dag. Eller egentlgen skulle man nog kalla det skolelevernas dag, för nästan alla arbetar och vi elever är lediga från skolan. Jag klagar inte, det va skönt att ha en längre helg!
Jag och Sofia hade pratat om att åka och shoppa idag, jag vaknade tidigt (som alla dagar...) och tänkte att Sofia kanske inte heller sov så jag ringde henne redan vid 9.30. Men som jag kunde gissa så va hon inte vaken, men hennes värdmamma lovade att hon skulle ringa när hon vaknade.
Paula och dom andra åkte till hennes föräldrar för att tvätta, tror jag har sktivit innan att tvättmaskinen har gått i sönder, men jag stannade hemma i hopp om att Sofia skulle ringa.

Vid 11 ringde Sofia, men kunde inte åka och shoppa förren efter lunch och hennes värdmamma var tvungen att prata med Paula om det skulle bli något. Så jag satt och väntade och väntade på att Paula skulle komma hem så hon kunde ringa Sofia.

Vid 13.00 kom de äntligen hem, kan ju säga att timmarna här emellan va bland de långsammaste timmarna i mitt liv. Jag var sååå uttråkad! När de kom hem iallafall ringde jag till Sofia direkt, hon va hos hennes värd-syster så jag fick telefonnummert dit och ringde henne där. Efter en stund pratades iallafall våran värd-mammor vid och ingen av de kunde köra oss till köpcentret, Paula var för trött och Taylor (har jag för mig Sofias mamma heter) hade "turkey in the owen" så hon bjöd över mig på middag med dem!
Efter en halv timme kom Sofia och Taylor (?) och hämtade mig eftersom Paula va för trött för att köra mig, och ingen annan kunde köra mig heller. Taylor va jätte snäll!

Först åkte vi hem till Shannon, Kyle och Laurin (Shannon är Sofias värdsyster, Kyle är hennes pojkvän, och Laurin är hennes bästa kompis de bor tillsammans alla tre). De va trevliga, de är ganska unga, 22/25/22 år gammla så de är lite mer ungdomliga. Shannon och Kyle ska gifta sig den 20 september så jag fick se brudklänningen. Den va kanske inte jätte fin, men helt okej. Den hade röda detaljer, men jag såg liksom inte hela så egentligen kan jag inte säga något.
Deras hus va betydligt större än detta, även om det inte va jätte stort. Men de va mer som ett "svenskt" hus, inte saker överallt. De har två hundar, som jag inte kan komma ihåg namnen på. Förvånande?

Sen åkte vi hem till Sofia, hennes hus va mycket större än detta. Hon har bland annat sitt eget badrum och en ganska bred säng. De har också två hundar. Jag blev jätte avundsjuk för hennes familj är verkligen kärlek. Alla är så himmla gulliga tillsammans, och "alla älskar alla". Varje dag äter de middag tillsammans, och då medverkar oftast deras granne också. Hon är en gammal tant, haha, hon verkade väligt "söt".
Till middag blev det som sagt turkey med en massa goda tillbehör, det va jätte gott! Turkey/Kalkon äter man ju här på thanks giving men de gjorde en liten smygare, och det va tur för mig.
De hade en av sina gammla utbytesstudenter på besök, hon va fransk. Hon ska vara tärna på bröllopet!

Efter middagen frågade de om jag ville åka Jet-Ski, vatten skooter. Och det ville jag såklart, jag va dock tvungen att ringa och fråga om jag fick först. Ringde massa gånger och ingen svarade, när jag ringde tre kvart senare svarade Paula. 
Tror ni jag fick åka? Nej, såklart inte. "Min försäkring täcker inte det", strunt prat tyckte Sofias familj såvi åkte iallafall. Det va jätte kul!! Har aldrig åkt sån förut. Till Paula så vi att vi hade varit i en park. LURAD!

Innan vi åt middag frågade alla mig en massa frågor om min värd-familj, hur jag trivdes, hur de va med mera.. Jag började gråta för alla förstod att jag inte trivdes. Sofia hade tydligen berättat för sin värdmamma att jag har gråtit mycket och haft mycket hemlängtan. ärligt talat tror jag inte att många normala personer kan trivas här. Huset är som jag skrivit innan verkligen förfallet. Det är mögel i duschen, m.m det går inte att beskriva.
De berättade en del saker för mig om organisationen jag åker med, inte den svenska utan den amerikanska. Inga bra saker... 

Efter att ha spenderat dagen med Sofias familj mådde jag så bra, de är verkligen underbara människor. Innan jag åkte hem sa Sofias mamma så här till mig:
     - Come here darling, you really look like you need a big hug.
Och så kramade hon mig. Det kändes så himla bra, Sofia ska verkligen vara lycklig över sin familj!! 

När jag kom hem kom Stacie, Sue och Jackson över för att kolla Wrestling. Men eftersom jag inte är ett dugg interesserad av det blev det datorn igen för mig, suck.. Fattar inte vad det roliga är i det. Gick och la mig tidigt men kunde inte somna... som vanligt nu för tiden. Kanske beror det på hur jag trivs i huset, jag vet inte. 
Ha det bra, puss&kram!                       Lorain, jag, franska utbytesstudenten, Shannon och Bree (Sofias mammas systers dotters dotter) och liggandes Sofia!

mitt skolschema

Detta är mitt scehma, det har man varje dag. Så alla elever har sitt eget schema, vilket betyder att man byter klass efter
varje lektion. Varje lektion är 50 minuter lång, utom på måndagar. Efter den andra lektionen alla dagar, utom måndagar, har vi något som heter TJ-reads. Då ska alla läsa något, antingen en bok, tidning, vad som helst i princip och efter kanske 10-15 minuter får man en fråga som man ska diskutera med sin bordskamrat, vilket inte brukar bli så seriöst!

mitt schema   (inte så jätte tydligt kanske...)

31/8

Då var det söndag, och det betyder att det är dags för kyrkan. Klockan halv 10 körde vi dit, och som jag tror jag har skrivit innan så kaffet i kyrkan är en bra anledning att gå dit. De har liksom "normalt" kaffe, kaffet i detta huset är jätte sött och sliskigt. Men Paula och Tom älskar det, oturligt nog!

Har slutat lyssna på vad de säger i kyrkan, eftersom det mesta är ganska patetiskt. Det var planerat att jag skulle ringa hem och prata med familjen, men i kyrkan fick jag extrem hemlängtan och grät väldigt mycket. Efter att kyrkcermonin va det många som kom fram och frågade hur det va med mig. Men det är ju bra bara att jag saknar där hemma, men det förstod alla! Bestämmde då att jag skulle vänta ännu en tid att ringa hem.

Efter kyrkan åkte vi till Taco Johns och hämtade hem mat. Tog ett hårtskal med köttfärsfyllning och en burrito med bön fyllning, den var lite halv sliskig. Det är jätte svårt att beställa mat från såna ställen, för jag vet aldrig vad jag ska ta. Det är alltid stressigt och det finns tusen allternativ att välja på. Inte bra för veliga mig. 

När vi hade ätit lunch försökte jag ta mig samman och bestämmde mig för att ändå ringa hem. Det va det bästa beslutet jag har gjort på länge!! Det va underbart att få prata med mamma, pappa och Mailn. Höra svenska röster och prata svenska. Prata utan att behöva koncentrera sig, det va nästan en konstig känsla. Jag är så van vid att hela tiden tänka på vad jag ska säga, ska jag fråga något tänker jag alltid hur jag ska formulera mig först. Det blev som att hjärnan fick koppla av, haha!  Vi pratade i lite mer än en och en halv timme, men tiden gick jätte fort och det kändes som att vi pratade i en kvart. Längtar till nästa gång jag ska ringa!!

När jag hade lagt på va det ingen som var vaken i huset, alla sov. Så jag satte mig vid datorn och pratade bland annat med en svensk tjej som bodde här hos Houvenagle och gick på samma skola som jag för ett år sen. Hon bytte dock familj efter en månad, stod inte ut med all skit och Brad. Hon har precis samma åsikter som jag, vet inte om hon kanske fick mig på nya tankar.
Det är ett jätte svårt beslut att ta. Tänk om den nya familjen är sämre, men den kan ju också va mycket bättre som den blev i hennes fall. Hon sa att hon inte ångrade en sekund av att hon bytte. Mathilda, som hon heter, berättade också att innan hon kom till Houvenagle så hade det redan varit en tjej som hade flyttat här ifrån.
Mathilda och hennes familj klagade jätte mycket hos Explorica, organisationen vi åker med, och ändå placerar de mig i samma hem. Sjukt konstigt och dåligt av dem, förstår inte hur de kan göra det?!
Hon berettade även att det tog ganska lång tid för henne att komma in i skolan och få kompisar m.m. Men när hon väl fick det så var alla jätte snälla och det blev super bra. så det känns ju lungnande iallafall!

På kvällen blev det någon slags rödkål-äpple-lök-blandning med någon köttbit på till middag, det va helt okej. Smakade väldigt sött. Efter satte vi på filmen "Monster till svärmor" och sen kollade vi på "Mona Lisas leende", hade redan sett den första filmen men de båda va ändå bra.

Kunde inte somna igår kväll heller, hatar när jag inte kan det. Och imorse vaknade jag tidigt av att Brad satte på tv:n och började snacka med Tom tror jag. Jag kan nämligen inte stänga mig dörr för där finns inget handtag. Måste fråga varför det inte finns och säga att det är därför jag inte kan sova som jag ska.

Nu är klockan 10 på morgonen och jag väntar på att Sofia ska ringa mig, ringde henne för ett tag sen men hon sov fortfarande. Woups! Hoppas (!!) det blir shopping idag. Alla har lämmnat huset och åkt till Paulas föräldrar, vår tvättmaskin har nämligen gått i sönder. Men jag kände inte för att följa med, måste dock tvätta någon dag.. har ganska mycket tvätt.. Hoppas det går vägen och att de fixar den snart, annars blir det kris! 

Pussar från Emmis!

blandade bilder

JäTTE FUL!!!!!Inte i hans skoluniformhär byter vi om innan gympan, alla har sitt eget skåp.har det näst största skåpet, fullt tillräckligt!långt där bak kan man se en stor byggnad som är bion!om man stod under det öppna taket kunde man knappt prata för alla hörde va man sa, det blev som ett slags stort eko. restaurangen vi åt på, det va super gott!Tjejerna jag va ute med, 91a, jag, 92a. (JäTTE ful bild!!!)jag tog ner några jesus tavlor och satte upp lite snygga påsar istället! Haha!har klippt lugg på mig själv!

RSS 2.0