Village Point

Lite dålig bild, men det är som en gata och längs med gatan ligger det affärer.Ute på Village Point finns bland annat ett bageri för hundar, haha!

30/8

Igår va en väldigt tråkig dag. Började med att jag vaknade vid halv 10, fattar inte varför jag inte kan sova längre. Brukar aldrig ha problem med det? Väntade på att de andra skulle vakna. De vaknade inte förren vid 11, förutom Inte. Efter att jag fick reda på  att vi inte skulle göra något speciellt på dagen bestämmde jag mig för att gå till banken och ta ut pengar. Passade på att ta en liten jogging runda samtidigt. Men banken va närmare än jag trodde så det blev en väldigt kort runda och jag tog inte heller ut några pengar...


Senare på eftermiddagen bestämmde Tom och Paula att vi skulle åka till Village Point, det stället vi va på  ör några lördagar sen där dom har gratis musik underhållning. Jag tyckte det lät mycket bättre än att bara sitta hemma en hel kväll.

Jag och Paula förberedde en matsäck. Skar morrotsstavar, äpplen, och så gjorde vi peanutbutter and yelly mackor. Det låter grymt äckligt, marmelad och jordnötssmör. Men det va jätte gott.

Musiken denna gången va mycket bättre tyckte jag, många fler låtar som jag kände igen. Men efter ett tag tröttnade jag och gick på  en shopping runda. Gillar affärerna där ute, det är jätte mysigt att gå omkring där och kolla i affärerna och lyssna på musiken. Affärerna är ganska dyra, men de har super snygga grejer! Hittade dock inget som passade. När musiken var slut åkte vi till en mataffär som har typ lite nyttigare sortiment. Jag hittade bland annat ett bröd som har "whole wheat", fullkorn. Brödet va gott men smakade väldigt sött så jag antar att det inte är så  väldigt nyttigt, men förmodligen bättre än vanligt vitt bröd iallafall! Vi köpte även saffran, Paula vill att vi ska baka lussebullar imorgon. Haha, lite tidigt tycker jag men det är ju inte jag som bestämmer. Och lussebullar är ju gott så jag säger inte nej!


Klockan blev halv elva när vi kom hem så jag gick och la mig nästan direkt.


God Natt!


29/8

Gick upp klockan 05.00, gjorde mig iordning för vollybollen. Klockan 05.55 gick jag hemifrån, det var fortfarande bäck mörkt ute och kallt, vilket jag inte direkt hade räknat med att det skulle va. När jag kom till skolan bytte jag om till shorts, tur att jag inte satte på mig dem här hemma, hade frusit ihjäl. Coachen var min f.d. biologi lärare, Mrs. Williams. Hon är snäll och verkar bra. Tror dock att Tim, sim-coachen, är bättre. Idag var det bara freshmen's som tränade. Men det var bra för då behövde jag inte skämma ut mig helt totalt.
Jag har mycket att lära, men det verkar mycket roligare än simmningen! Vi slutade träna redan vid 07.10 så vi hade lång tid på oss att göra oss iordning innan skolan. Som tur va hade en av tjejerna med sig en plattång, så jag slapp lida hela dagen av mitt hår iallafall. Haha!
Trodde jag skulle vara jätte trött i skolan, men va faktiskt inte det.
Annars hände det inget annat speciellt. Sofia fick inte följa med på bion, så vi sa att vi skulle försöka gå och shoppa på måndag. Då är det nämligen "Laberday" och vi är lediga från skolan! Skönt!


Efter skolan gick jag hem och sov en timme, vid klockan 18.15 kom Courtney och hämtade mig så åkte vi till ett ställe som heter "Ruby Tuseday" och mötte upp Joey (tror jag hon hette, pinsamt att jag redan har glömt hennes namn?!) och åt. De hade skit god mat, det var inte en snabbmat's restaurang utan mer som en vanlig restaurang. Åt friterade räkor, med pasta täckt av parmesan ost. Det va jätte gott! Tjejerna va jätte trevliga, men kanske inte riktigt några jag hade valt att umgås med alltid. Eller, jag vet inte hur jag ska säga det för att det inte ska låta fel. Snälla och trevliga, men speciella.


Efter vi hade ätit gick vi till bion, det såg inte riktigt ut som bion hemma. Det var en jätte stor byggnad, såg ganska häftig ut. Vi såg Mamma Mia! Guud så bra den var, vill se den igen!! Ska se den med "Sing a long" den kommer nämligen ut i dagarna så jag måste se den! Var kanske inte den bästa filmen att se när man har hemlängtan dock...
Efter bion kom Courtneys mamma och hämtade oss och körde mig hem igen.


Tiden är jätte tuff nu och jag trodde ärligt inte att det skulle bli så hårt/svårt som det faktiskt är just nu. Jag saknar min familj något oehört, kan inte beskriva känslan.  


Detta blev en rolig fredag, hoppas att vi ska göra något imorgon kväll för Tom är ledig, vi får se. Att göra saker får mig på bättre tankar och då slipper jag vara ledsen.


Många kramar Emma!


28/8

Jag dör, skrev precis ett helt inlägg men tror ni inte jag råkar markera och deleta allt? Jag blir så arg på mig själv..

Idag var det som sagt dags för "the mile". Fattar inte vad alla snackar om, det va inte alls jobbigt. Jag var faktiskt andra snabbast av alla tjejerna, stolt! Sprang på 9 minuter ungefär, kunde ha sprungit snabbare för jag blev inte alls trott. Det ända som är jobbigt är att det är jätte kvavt i luften. De som sprang dåligt, eller rättare sagt lunkade fram, måste springa om imorgon. Men jag slipper, behöver bara springa två varv! Skönt!

Hade ett "quiz" på biologin idag, tror det gick hyfsat. Men språket är verkligen svårt där eftersom det är sa många ord som man inte är van vid i svenskan ensen gång. Men det var inte jätte svårt så jag hoppas det gick vägen.
Min fransklärare är lite halv knäpp, och fransk klassen är verkligen den stökigaste klassen. Kanske inte är så konstigt eftersom det är en klass bestående av 20 stycken
14-16 åringar + mig. Tycker synd om mig själv ibland.. Idag på franskan sjöng vi iallafall, jag hängde inte riktigt med då det va en engelsk barnvisa som de hade någon översättning till franska. Måste säga det igen, franska är inte kul...
Fick -4 och 3 på två av mina matte assignments. 4:a är bäst och 0.5 är IG tror jag, om jag har fattat det rätt. Fick 4:a på en history assignment också, både jag och Sofia blev jätte chockade för ingen av oss fattade riktigt vad vi gjorde. Men det gick ju vägen iallafall!

Har inte gjort något idag efter skolan. Vollybollen börjar imorgon ska jag va på skolan klockan 06.10, jag kommer va som en zombie. Hoppas det blir kul iallafall, roligare än simmningen!! Träningen kommer va efter skolan alla dagar sen, det är bara denna veckan som det är på morgonen så det är tur det. Annars hade jag aldrig gått med.
Hoppas att jag inte kommer tröttna för mycket., troligen kommer jag göra det. Jag menar om man tränar 2 och en halv timme varje varje dag, vem tröttnar inte? Blir trött på det bara av att skriva det...

Fick steak och potatis idag till middag, det va GRYMT gott!! Saknar kött jätte mycket! Upptäckte också att det har en stor påse med nöt-frö-torkad frukt blandning, eller jag kanske ska säga hade. För jag har råkat äta upp den.
Jag är en aning orolig över mina matvanor, alla sEger att man går upp i vikt men jag vill verkligen inte göra det. Senast idag berättade Sofia att hennes syster som va i USA förra året gick upp 14 kilo. 14 KILO?! Det är helt groteskt... Vad har jag gett mig in på?
Tur är väl att Paula "försöker" gå ner I vikt. Tycker inte hon är så duktig dock, hon äter ganska ohälsosamt. Men hon försöker iallafall laga "nyttig" mat, och köpa produkter med Less-fat. Det mörkaste brödet du kan hitta i mataffärerna är chokladbröd.. I ett land där det finns allt har de inte ens grovt bröd.


Måste gå och lägga mig snart, detta tog mycket längre tid än jag hade tänkt mig. Ush, hoppas jag kommer kunna somna. Klockan är bara halv 8. Jag har i och för sig lite saker att göra innan jag går och lägger mig. Wish me Good Luck!


Hoppas ni har det bra där hemma!


Puss från Emmis!


27/8

Ett snabbt inlägg... Va och frågade vollyboll coachen om jag fick prov spela och det fick jag!! Wiih! Teamet verkar mycket roligare än simlaget, synd att inte Sofia är där bara. Första träningen är imorgon bitti, kockan 06.10 !!!? Tror dock att jag hoppar den för imorgon är den stora dagen, vi ska springa "the mile". Sen kommer träningarna vara på eftermiddagarna som alla andra.  

Ska snart åka till Stacie och äta middag, hennes föräldrar är på campingsemester. Det blir macaroni and cheese, och cesarsallad till. De har så konstiga kobinationer här. Paula gör chokladpuddning till efterrätt, är inte direkt sugen men måste väl ta lite.

Skolan var som vanligt, Sofia har bytt till min PE klass nu. Så nu frågar alla henne samma frågor som de frågade mig. Vad är åldern för alkohol, droger, hur gör man si, hur gör man så i Italien...

Vi åt med någon tjej idag, hon va trevlig men vi trodde hon va en freshman (14 år) men det visade sig att hon va en junior så hon är troligtvis lika gammal som Sofia, 91:a. Hon vill iallafall gå på bio med oss på fredag. Det kanske blir så då Sofia inte fick åka på footbolls matchen, jätte tråkigt tycker jag men jag tänker inte gå ensam.

Nu ska vi åka, ha det bra!!

26/8

Igår var en ganska händelse lös dag. Kunde inte somna dagen innan, så jag låg vaken halva natten, men när jag väl vaknade var jag hysat utvilad EndA. Tur va väl att vi började klockan halv 10. På måndagar är lektionerna bara 40 minuter långa, så dagen gick snabbt. Fick reda på att det är på torsdag som vi ska springa "the big"-mile som alla pratar om. Om jag har fattat det rätt så springer man den på tid, men det borde inte bli något större problem för mig då jag (tro det eller ej) är bland dom snabbaste. Att springa två varv och gå två varv långsamt tar mig lika lång tid som det tar för vissa att "springa" ett. Gillar inte min P.E. klass, där är två cheerleader-bitchar, många fetton, som bland annat gympar i pyamasbyxor med jeans under??, emo's m.fl. Jag tycker däremot om läraren, hon är schysst. Sofia ska försöka byta till min klass, hon gillar varken sin lärare eller klass, så då borde det bli roligare! 

Jag kan lova att ungefär 70% av alla på skolan har minst en piercing i ansiktet. Det är grymt fult, fattar inte hur alla kan ha det. Väldigt många på skolan är emo's. Har forfarande ingen koll på vilket folk som verkar vara det "roliga" folket. Och det finns verkligen inga snygga killar på skolan, som jag har sagt innan. Sofia sa att hon hade en halv-söt kille i sin English klass så hon får nog visa mig honom om jag ska tro henne. Haha!

På kvällen kom Stacie och Jackson över för att kolla wrestling, brottning. Något som jag tycker är sjukt tråkigt. Tur nog va jag trött eftersom jag inte kunde somna dagen innan så jag hade en anledning till att inte äta massa chips och kolla brottning... lucky me? Kände mig hyfsat osocial.

Idag åt jag lunch i skolan, för att förklara skol lunchen så  kan man säga att där är en Deli Bar, vilket jag inte riktgt kommit underfund med vad det är, en Pizza bar, en bar där dom serverar typ nuggets, chicken tenders, hamburgare, m.m., en bar där dom serverar typ "utländskmat" ska föreställa typ husmanskost men tycker inte att de har lyckats direkt. Idag serverade dom någon slags skinka/rostbiff i korvbröd med potatisbullar? Såg inte väldigt yummi ut. Sen har de en till bar som serverar lite blandat, idag serverade de mozzarella sticks, friterad mozzarella helt enkelt som man fick någon slags tomat-salsa-sås till. De var goda, och mycket fettiga? De har även en liten bar där de har olika sorters frukt, antingen kan man ta typ konserverad frukt eller kan man ta typ ett äpple, kiwi, banan beror på vad de serverar för dagen. Tillsist har de en salladsbar, i den finns tomater, mini-morötter, sallad, broccolli, ost (?) och något annat som ser lite halv äckligt ut. Man har alltså ganska mycket att välja på, så imorgon ska jag sätta in pengar på mitt matkonto så jag slipper ta med pengar varje dag. Det kostar 2.25 $ / dag så lunchen är ganska billig. När jag nu tränar efter skolan så måste jag äta mer än en banan och knäckebröd, annars kommer jag dö av hunger.

Simmning är inte min grej.. är redan trött på det. Tänk er själva, två och en halv timme VARJE dag. Inte för att vi är i poolen så länge men ändå. Dessutom är inte sim-teamet det roligaste. Mer än hälften av dom e tjocka, inte för att det kanske spelar någon roll men där är inga roliga personer. Imorgon, eller på torsdag, ska jag fråga om jag kan få prova på vollyboll en gång utan att betala, då det kostar att spela vollyboll. För om det är kul så gör jag nog hellre det än att simmar. Om jag är trött på det redan nu, efter bara 3 träningar, hur ska det då gå varje dag i 4 månader?

Efter att ha simmat i kanske tre kvart (vi hade lång "stretching"/pratning innan vi gick i poolen) så stretchade vi igen. Gjorde sammanlagt 300 sit-ups idag. Eller vi skulle göra, men jag halv fuskade en del.. det är för många enligt mig! Haha! De som ville fick styrketräna lite så det gjorde jag, men vikterna va way för tunga så det gick inte så bra. Jag och Sofia strechade lite till och sen fick vi gå hem.

Blev någon slags celleri-köttfärs-ris-grejsimojs till middag, va faktiskt gott. Tog lite sallad och en morrot efter. Det tråkga med att alltid träna så sent är att jag får alltid äta själv. De andra äter runt 5 - halv 6 eftersom Tom börjar jobba sen. Ikväll är Paula och träffar en av hennes bästa kompisar sen elementary school, så det är bara jag och Inte hemma. Ikväll är det dessutom min tur att diska... Phhu, jag orkar inte. Men får ta tag i det, snart...
 
Det blir football-game på fredag om Sofia får för sin host-mother, för jag får! Hoppas verkligen hon får för det kommer nog bli sjukt kul! Vi kommer ta en buss med en massa andra i typ 2-3 timmar och kolla på när TJ förlorar på bortaplan (då vårat football-team tydligen suger riktigt dukigt) och sen blir det buss hem igen. Haha! Måste köpa mig en TJ tröja antar jag så jag kan vara med i hejarklacken.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva idag, det går inge vidare framåt med kompisar och dyl. Hoppas vollyboll är roligare än simmning, och att där är lite trevligt folk man kan umgås med!

Ha det bra, puss & kram Emma!

24/8

Imorse bar det av till kyrkan. Kyrkan va faktiskt inte så pjåkig idag. (konstigt nog..) De pratade bland annat om familjer, hur man kan va en lycklig familj. Hur mycket man borde säga till sin familj hur mycket man älskar dom varje dag, hur mycket de verkligen betyder för en!
Sen kom ju pratet om att man som familj borde tjäna Gud, hur man ska vara den riktiga människan och familjen och tjäna Gud på rätt sätt. Well, kanske inte riktgt i min tro... I kyrkan visade de även ett film klipp från den tecknade filmen "Meet the Robinsons" vilket är en tecknad film om en riktigt knäpp familj. Men med att visa ett klipp från den filmen menade de att detta är kärlek, alla visar jätte mycket kärlek till varandra.
De hade även en liten dockteater där de spelade om en flicka som inte ville städa sitt rum, men då fick hon utegångsförbud. De anser typ att barn är sina föräldrars tjänare... något sådant dära.
Blev iallafall många tårar fällda, ganska sorligt vissa av sakerna de pratade om. Eller kanske inte sorligt, men fick mig att längta hem ännu mer..

Efter kyrkan va vi bjudna hem till ett par på lunch. De bodde typ ute på vishan. Huset va betydligt större än detta, men det va inte direkt stort. De hade bland annat små grisar, en hund och hästar som husdjur. Bara för skoj skull. Hästarna va väldigt skitiga, inte direkt några fina hästar. Han som bodde på gården berättade bland annat att han som mest hade haft 28 hästar samtidigt. Nu hade han bara fyra stycken, vad jag såg. Han har de bara för skoj skull, ingen rider på dem. Lite små konstigt?!

Paret var iallfall typiska amerikanska bönder, enligt min åsikt. Allt vi åt var "hemma-gjort" och han berättade bland annat att dagen innan hade en kalkon gått i trädgården och då hade han skjutit den för middag. Ute på gården var det fullt av fjädrar och även en del andra delar från fåglen som han inte hade plockat undan efter sig... ganska äckligt! Men maten va skit god, vi fick typ fläskfilee. Första gången jag åt helt kött sen jag kom till USA, gud vad jag saknar det!
Till efterrätt hade Paula med sig Black-n'-White-Brownies och Root-Beer cake, och hon som bodde där hade gjort någon slags blåbärspaj. Det va super mumsigt, men jag mår fortfarande illa efter allt jag åt...

Har varit ganska uttråkad i eftermiddag, gick ut och gick en runda. Men jag kan inte gå för långt för jag är rädd att gå vilse. Allt ser lika dant ut överallt och jag vet fortfarande inte vilken adress vi bor på. En sak som jag har kommit att tänka på är att alla husen har verkligen ner-rullat i alla fönstrena, även vi. Det ser jätte tråkigt ut. Ingen har heller någon fin trädgård, bara torrt gräs inga blommor alls. Det finns fresten ingen blommor alls inomhus i detta huset kom jag just att tänka på.

Paula och Tom är ute på "date", Tom har "a day off" så det är bara jag, Inte och Brad hemma. De måste spela något spel med mig eller nåt för jag har jätte tråkigt och klockan är bara 19.00. Kan inte gå och lägga mig redan för då vaknar jag alldeles för tidigt och börjar inte skolan förren klockan halv 10 imorgon. Soft!

Ha det bra, I love my family !! ♥

jogging rundan..

Har försökt beskriva joggingrundan på bilderna, ni kanske får en liten tanke bild av den iallafall!




23/8

Det blev ingen shooping med Sofia idag, men inte för att jag inte fick för Paula utan för att Sofias familj fick ändrade planer... synd!!

Men Paula tog mig till köpcentret dit vi egentligen skulle ha åkt. Westside heter det, ligger typ 25 minter från oss. Men det va så mycket bättre än det i Council Bluffs. Finns bland annat affärer som forever21, Abercr... & Fit... (vet inte hur den affären stavas men den är grymt bra!), Pink (Victorias Sectets klädavdelning), American Eagel Outfitters, med mera..

Vill dit igen, fast då vill jag gå själv eller med någon kompis, för Paula gillar inte samma affärer som jag men det va snällt att stå ut med mig idag. Hon tycker bland annat att de är för dyra, jag tycker dock att priserna är normala! (sen finns der inget i hennes storlek heller...)
Vi kunde bara va där en liten stund för Brad skulle jobba, och Brad och Inte va också med och shoppade. Hittade iallafall en zip-tröja på AE-O, mysig och billig! Kostade 22 $ vilket är typ 140 kronor.

Nu är det eftermiddag och jag vet inte hur denna lördag kväll kommer se ut. Förmodligen inte som en lördag hade gjort hemma, men jag hoppas att det blir någonting iallafall. Det är bara jag, Paula och Inte hemma för Tom och Brad ska jobba. Kanske vi kommer spela något spel eller film.. vi får se! Nu ska vi beställa hem pizza iallafall, har inte smakat amerikansk pizza ännu. Tog en med skinka, har ingen aning om vad det har och Paula hade ingen katalog.

Take care, mabye I write more later!

                                                     (min nya tröja, konstig bild men ändå...)    Dagen inköp, en zip-tröja från American Eagel Outfitters! (Kolla inte på mig, jag ser väldigt rolig ut :P)

22/8

Skolan va som vanligt, fick komentaren av några tjejer:
       -Du har alltid sjukt snygga outfitts!
(Efter att dom frågat om jag va ny på skolan) Då blir man lite glad =)
Fick se en film om skolans regler, den va grymt dryg. Tror nästan att jag somna, haha. åt lunch på skolan, de har ett jätte stort utbud. Typ olika "barer" som man kan välja från, jag åt chicken nuggets, det va det som verkade godast, och det smakade helt okej. Hann dock inte äta upp förren man va tvungen att lämmna matsalen. Dåligt...
Sprang lite mer på gympan idag, ska försöka lägga ut en bild på banan vi springer på. Riktigt töntig! 
Efter skolan åkte jag med Sofia och två andra tjejer till simmningen. Det va gryymt jobbigt, och ändå kom inte vi i poolen förren kanske tio i fyra. Vi beställde våra tävlingsbadräckter, de är typ svart-grå-vit mönstirga. Vilket betyder att dom tror att jag kommer kunna tävla?? Ojoj... känns nervöst redan nu!! Men det hade ända varit ganska kul om man nu ska träna så mycket!
Efter att ha varit i poolen i cirka en halvtimme skulle vi på upp på läktaren för att stretcha. Men jag fick stanna i poolen för jag skulle visa Tim vad jag hade tränat på och så rättade han mig osv... Men när jag väl kom upp på läktaren så hade dom nästan stretchat färdigt, så då skulle vi "bara" göra 250 sit-ups. Det va ju fredagå då dom lite "snälla" sa dom. Jag och Sofia trodde inte på dom men dom va tydligen fullt seriösa, uuusssh! Men när jag hade gjort typ 120 så började dom fråga massa frågor om Sverige och sånt så jag behövde inte göra fler, ibland har man tur!

Efter simmningen va det snabbt hem och duscha, Paula kom och hämtade mig. Vi skulle åka hem till Kris, för han skulle ha någon slags party. Men gissa vad? Ingen kom. Så där stod han med en massa mat, chips, kakor och grejer... Det va bara för oss att hugga in, ganska synd om honom. Som mat hade han Sluppy Joe's, det är typ en slags köttfärsås som man lägger mellan i en typ vetebulle. För er som sett en film med tvillingarna Olsen (kommer inte på namnet på filmen nu) så äter dom det när dom är på något slag läger. Ser grymt äckligt ut, smakade helt okej!
Vi kollade The Simpson Movie, den va faktiskt över förväntan!

Ha det bra, God Natt!
 

lite blandade bilder...

min matte bok, den är gryyymt stor och sjukt tung. Därför gäller det att jobba undan i skolan så man slipper ta med den hem så ofta!Thomas Jefferson High School från utsidan!Min mobil som kostade mig HELA 9.95 dollar, rena rånet...

21/8

Igår hände det inte så mycket, förutom att vi sprang på idrotten. Men jag kalals det inte att springa. De trottearerna vi fick gå runt - runt på fick vi först springa en runda, gå nästa, springa, gå och sista fick vi gå. Välidgt soft. Funderar dock på att byta P.E. klass till Sofias, för dom är bara i gymmet hela tiden. Gjorde samma sak idag, ganska soft...

Alla tjejer har ett omlädningsrum, i det är typ som tre gångar och i gångarna är det massa skåp i olika storlekar. Jag har lyckats få ett ganska stort skåp, och så har man ett kodlås (vilket jag till en borjan hade väldiga problem med hur man skulle öppna, men har fattat finessen nu!) Så där byter man om, läser in sina saker och min klass sammlas i ett rum, ganska stort men där är svin kallt. När vår lärare kommer ska man va på sin plats och då ropar hon upp en. Hon ser verkligen ut som en typisk amerikansk gympalärare, men hon är faktiskt jätte snäll. Särskillt mot mig! Efter lektionens slut så går man ner till omklädningsrummet igen, byter snabbt om och låser in sina grejer. Ingen duschar och jag tror ingen tar hem sina grejer för att tvättas förutom jag då... Får väl lära mig att gå i "svettiga" kläder. Vissa byter inte ens om utan har samma kläder resten av dagen. (Detta är fjärde lektionen av sju) Lite små äckligt tycker dock jag.. Har inte ens sett några duschar eller speglar i omklädningrummet, tror nästan inte man kan duscha.

Miss Buttun hade ännu en lite halv tokig lektion idag, hon hatar "skol"/informations filmer. Så istället för att se en av dom tråkiga filmerna fick vi se en tecknad film om den grekiska mytologin, vilket är vårt nästa ämne i English. Den va inte jätte rolig men bättre ännu en skolfilm som man somnar till!

I eftermiddag har jag varit pA min första simmning!! Jag är inte den enda som är ny, det är typ två andra tjejer till. Coachen verkar super bra, och jag fick tillochmed stanna kvar i poolen en kvart extra för att börja lära mig att "crowla" på riktig.
Det va kul och jag tror att jag kommer kunna lära mig. Träning varje dag klockan halv fyra till sex, förutom torsdagar då är det kvart över tre till halv fem. Så det va en bra dag att börja på. Detta är schemat över augusti, så vi för se hur september blir. Jag måste tyvärr ha baddräckt, badmössa och simglasögon. Dom simmar ocksA jätte mycket med simfötter så det blir ju extra tränining (vilket kanske inte direkt kommer behövas?) Men det ska bli kul! Coachen heter Tim, och man behöver inte kalla honom Mr. Blabla, vilket jag tycker är skönt för jag lär mig aldrig mina lärares namn.. Confusing! Tim sa iallafall att om man hade några viktga läxor eller prov så mAste man inte komma till träningen, för skolan går före träning. Detta tycker jag är bra, och när jag berättade det för Paula så blev hon chockad för hon har aldrig träffat en choach som resonerar så, så det känns bra!

Nu fryser jag som en galning, va väl i vattnet för länge. Undra hur det ska gå imorgon.
Sofia frågade mig om jag ville följa med henne och hennes familj till ett köpcenter på lördag, det vill jag jätte gärna. Men när jag frågade Paula verkade det nästan inte som att jag fick. Måste fråga henne igen. Hon sa typ:
-Det vet jag inte om jag kan låta dig göra, jag vet ju inte vem hennes värdföräldrar är.
Arrhhh... jag hoppas verkligen jag får åka, det hade varit så kul!! PA det köpcentret finns dessutom många fler och roligare affärer än vårat köpcenter här i Council Bluffs!

Nu måste jag gå och träna på mitt fransktal som jag ska hålla imorgon. Vi måste kunna det HELT utantill och flytande för att få en 4, utantill och inte flytande för att få en 3, och med papper får man max en 2. Satsar nog dock på en 2:a då jag inte får in orden i mitt huvud!

Paula föreslog precis att vi skulle spela ett spel, lät roligare!

Ha det bra, kramar Emma!!

19/8

Skolan började med att brandlarmet gick, stod utanför skolan i en halvtimme men det gjorde inte mig något att missa stora delar av historyn. Träffade den italienska utbytesstudenten, vi gick tydligen i samma historia klass. Hon va jätte trevlig och vi tycktge det va bra att vi träffades för vi båda tyckte lika dant om allt. Allt från kläder, killarna, frågorna, shopping m.m. Vi bestämmde att vi ska åka till en affär tillsammans nån dag för vi båda vill jätte gärna dit, de har as snygga kläder! Hon heter fresten Sofia, och går på simmning. Så jag ska antagligen börja simma. Ska faktiskt bli kul, men jobbigt! Träning varje dag mellan klockan halv 4 till 6 (tror jag?). Men det är ett bra sätt att träffa nya kompisar.
Skulle kanske hellre testa dans eller cheerleading, men dom har sina uttagningar på våren så det går inte. 

På min idrottslektion, då vi egentligen skulle springa, fick vi istället gå runt runt på skolans "gångar"/trottearer typ. För det va i flickornas omklädningsrum som någon hade råkat sätta igång vatten-grejen som ska släcka om det brinner så där va alldeles blött och dom höll på att städa upp där. Kändes en aning töntigt att 50 personer gick runt runt.. Men man var så illa tvungen.

Måste berätta om min engelsk lärare, Miss Buttun tror jag hon heter. Hon är typ helt crazy. När hon vill att vi ska va tysta tar hon upp handen och gör och säger "Santa Fox". (Ska ladda upp en bild när jag gör Santa Fox så ni får se!) Det gör inte direkt så att alla blir tysta utan att alla börjar skratta, men hon gillar det. Engelsk klassen skulle kunna vara som en vanlig lektion i Sverige, inte alls strikt som några av mina andra lektioner. Idag gick vi igenom lite regler, en av hennes regler är att när man lämmnar in en asignment (typ läxa) måste man riva bort "frans"-kanten. För hon hatar den, för en gång när hon va på en dejt förra året sa efter att de hade ätit och skulle lämmna restaurangen så trodde hon att hennes dejt spanade in hennes gump och hon typ tänkte:
- Yees, denna dejten gick ju bra!
Sen när hon kom hem och kollade sig i speglen så såg hon att hon hade en remsa pappers"fransar" i gumpen. Så för att undvika pinsamheter så får vi inte lämmna in papper med sådana på. Haha..
Miss Buttun gillar inte barn, men hon har sin katt som hon behandlar som ett barn. Han betyder allt for henne. Första dagen vi hade henne fick vi se ett fotoå honom som hon hade inramatå sin kateder, men idag hade hon tagit med typ 30 bilder på honom. Så fem minuter innan vi slutade så fick vi se bilder på honom där hon berättade vad han gjorde.
-Här ligger han på golvet, här är han i soffan... är han inte gudomlig?
Hahaha, hon är lätt den härligaste läraren!

Har inte gjort så mycket i eftermiddag, kollat lite tv. Idag va det även min tur att göra disken då det inte finns någon diskmaskin. Vi åt fresten några konstiga köttbullar i tomatsås och pasta, det va smarrigt faktiskt!

Dresscoden på skolan är förresten inte så jätte hård. Idag hade jag korta jeans shorts, ett linne och flip-flops på mig. Tjejerna går i jätte korta typ tygshorts och en T-shirt, det är 80% av alla tjejernas outfit dagligen.

Have a nice evening!

18/8

Idag har det inte hänt så mycket. Började skolan klockan 9.30 vilket jag kommer göra alla måndagar, skönt!!
I skolan var det många som ville fråga mig olika frågor, bland annat om alkohol och droger i Sverige, är lite orolig efter allt dom försöker lura i mig.. Fick också en fråga om man hade kusiner i Sverige? Då va det nån som svarade;
    -Hallå, dom är lika dana människor som oss bara att dom pratar ett annat språk!
Hahaha!
Träffade även en tjej idag som ska gifta sig till sommaren, hon är 18 år gammal, fick se en bild på hennes bröllopsklänning... En annan tjej i min Us History klass är gravid..
Folket är ganska skummt, och alla ser verkligen ut som typiska amerikanare. Hitentills har jag inte stött på några jätte snygga killar. Jag känner mig ganska så "stor"/"vuxen" för alla är ganska omogna. Svenska killar är mycket snyggare, och då ska vi inte snacka om deras kläder!

Måste även berätta om min franska. Vi skulle välja varsitt franskt namn som vår fransklärare ska kalla oss för och som vi även själva ska kalla oss för. Tycker det är mega löjligt, men alla verkar tycka att det är normalt. Jag berättade det för Stacie är vi va och shoppade, då sa hon att dom också hade fått göra det nAr hon läste spanska. Vi fick iallafall välja från en lista, och där fanns en av mina kära vänners namn, Nicole. Enkelt att komma ihåg,å du får känna dig lite hedrad! ; )

Ikväll åt vi nån konservburksoppa (va godare än det kanske lät), och cesarsallad i pita bröd? Det sista va inte jätte smarrigt, men smakade helt okej. Har precis suttit och proppat i min vindruvor, muumma! Saknar dock den svenska maten, grovt bröd, fullkornspasta.. med mera.. Och det har gått mindre än 2 veckor, crazy!

Snart dags att sova, är jätte trött. Tror faktiskt jag har lite jetlag fortfarande... Paula sa att det brukade ta tre - fyra veckor för de flesta av deras tidigare utbytesstudenter och det stämmer nog eftersom klockan knappt är halv 9.

God Natt... iallafall!

17/8 kväll

Alla var mätta efter lunchen så vi bestämmde oss för att inte äta middag, vi åkte istället till en glass bar. De hade nog den godaste glassen jag någonsin ätit. Det fanns grymt många olika kombinationer och sorter att välja mellan så jag tog en av deras specialare. Till att börja med så är deras normal-storlek som en extra stor i Sverige, det visste ju inte jag så jag tog en regeluar som det heter.
Min glass bestod av hasselnöt glass. Dom fyllde bägaren med glass, sen smetade dom ut den på en bänkskiva. På den utkladdade glassen la dom krossade hasselnötter (tror jag det var), valnötter och kolasås, sen krossade dom nötterna och rörde ihop det hela till en mummsig geggamojja. Det smakade sjukt gott, men jag mådde illa efter halva glassen.
Efter att alla ätit upp gick jag och Tom och tog varsin kaffe, darkrosted with a little skim milk. Här är kaffet väldigt sött så jag tänkte att darked rosted måste vara godare, och det var det! Bästa kaffet hittills!
Vi gick omkring på en mysig liten gata och kollade i lite affärer. Det va jätte mysigt, for det va fortfarande ganska varmt och så va det lite solnedgång samtidigt.
Gillar bättre att åka med Tom när han kör än Paula, hon kör jätte sakta... Tom kör mer... normalt. Haha!


17/8

Klockan halv 10 akte vi till kyrkan. Jag haller pa att do...
Deras tro gor mig galen!! Idag pratade pastorn om bla kristen helsa. Hur man kan vara helsosam kristen?
Det e galet.. Det e ganska fritt, och det e inte en kyrka. Mer som en stor lokal. Och de har typ trummor, piano, gitarrer nar dom sjunger. De hade aven en liten dockteater. Sa det e inte alls som i Sverige, egentligen e det ganska "kul" om det inte vore for deras tro.
Kyrkan tog nestan tva timmar, sa efter akte vi och at lunch med pastorn och andra kyrk-manniskor at the mall. At wooked food.
I eftermiddag har jag, Tom och Inte varit pa deras zoo. Ett jette stort zoo med typ alla djur man kan tenka sig, roligast var gorillerna for de brottades och bet varamdra och grejer!
Klockan e snart 5 och jag vet inte riktgt vad det blir for middag idag for Paula madde inte sa bra.
Imorgon e det dax for skola igen, e jette nervos for springningen. Det e nemligen typ 30 grader varmt ute...
Skriver och berettar hur det gar!

Om ni har fragor eller bara kenner for det sa skicka ett mail, blir jette glad for alla mail, svarar sa snabbt jag kan! ([email protected])
Ska even forsoka lagga upp lite bilder igen snart!

Manga kramar
Emma

16/8

Pa morgonen akte vi till nagot som kallas Famers Market, en marknad dar dom saljer typ gronsaker och andra hemmagjorda saker. Efter lunch kom Stacie och hamtade mig sa akte vi till the mall och shoppade. Jag kopte mest behovliga saker eftersom dom fortfarande nestan bara har rea i alla affererna. Well, dom kanske inte har nagot jette stort utbud av affarer, men det duger.
Klockan halv 5 akte vi till nagot som heter The Villiage Point. Det e typ som ett kopcenter for lite "finare" folk, kende dock att det ar har jag skulle velat spendera lite pengar. Tillexempel fanns dar American Eagel dar jag kopte ett linne, Appel store, en grym sportaffar dar jag ska inforskaffa mig ett par gympaskor. Dar fanns aven en affar med importerade mat varor, sa vi kopte Ballerina vilket dom blev veldigt fortjusta i, Lackerol och Wasa knackebrod som jag ska ta med mig som lunch till skolan. Ska forsoka ta med mig iallafall nagra dagar i veckan, for jag kenner inte for pizza/hamburgare/pannkakor sesadar varje dag, dom har iochforsig en salladsbar... Bestar av minimorotter, broccoli (frusen), korsbarstomater och isbergssallad.. inte ett jette stort utbud alltsa.
Jag kopte aven en scrapbook med tillbehor, ska forsoka ha talamod till lite sant nar jag e her.
Efter lite shopping va det musikunderhallning sa da hade vi tagit med oss picknick, det va mysigt! Kende igen vissa latar och det spelade aven Dancing Queen!

Kom hem ganska sent, kollade lite OS. Bland annat hur svenskarna forlorade aven i simmning...

Kraaaamar Emmis

Air Force


forsta dagen innan skolan!

Forsta dagen i skolan!

15/8

Andra dagen i skolan, forsta hela dagen. Idag har lararna bara gatt igenom regler for skolan. 1-3 forsena ankomster = varning, 4-6 forsena ankomster 15 minuters detention, 7-9 ringer dom foreldrarna tror jag? Det e som sagt nestan omojligt att ta sig igenom korridoerna, och dessutom maste man va i tid!
Jag hoppar att dricka vatten for att slippa ga pa toaletten, det hinner man inte. Glommer man en bok e det ocksa en detention... ush, det kommer bli svart!
Pa min P.E. lektion fick jag reda pa att de foljande tva veckorna ska vi bara springa, och sen avslutar vi det med att springa one mile, vilket jag inte riktgt vet hur langt det e an. Men ni som kenner mig vet att jag hatar att springa, vet inte hur det ska ga... Man maste dessutom delta for att fa 4 poang, forstod inte riktgt det med poangen men det va viktigt att man fick sa manga som mojligt. P.E. lararen verkar strang men bra och snall.

Manga kommer fram och fragar mig olika saker, och typ; -Hey, how you do'in?
Kul, men ibland hor jag inte vad dom sager och tredje gangen e det pinsamt att fraga; -Va? ; igen sa da bara nickar jag! Haha!

Ikvall har jag och Inte varit pa ett Youth Group "Party", vi lekte OS-lekar. Det va jette trakigt, och detta hoppas jag va sista gangen jag gar dit. Manniskorna ar valdigt speciella, och jag tror, jag e inte saker, men jag tror att nagra av dom har nagot fel.

Nu e klockan halv tio, imorgon ska jag gora lite olika saker, bla shoppa med Paula's syster's dotter Stacie. Hon e 25 tror jag och hon har en son som heter Jackson som e snart ett ar!
Pa kvallen ska vi pa nan musik-underhallningssak med picknick. Ska bli ganska kul!

Puss & Kram
Emma

14/8

SKOLAN BORJA idag. gick dit klockan halv 8, borjar klockan 07.50. Det tar ungefer 10 minuter att ga dit, inte serskillt langt. Ner jag kom dit gick jag till mitt klassrum der jag skulle va, da sa en larare till mig att jag skulle ga dit dar man ater, sa da gjorde jag ju det. Jag satte mig vid ett bord, kollade runt och tyckte att alla sag jatte sma ut. Efter en stund sa forstod jag att jag hade kommit helt fel, eftersom de hela tiden pratade om att: -Om fyra ar kommer ni att graduate, blabla... sa fragade jag en larare vart senior's skulle va och da fick jag svaret att vi inte borjade forren klockan 11.50?!
Jag fick promenera hem igen, och da sa Paula att vi kunde aka och fika. Vi akte till hennes favorit kaffestalle, jag fick en chai-latte, jag foredrar dock espresso house hemma. Efter akte vi till K-mart, en groceristore och kopte lite grejer till Inte's skoluniform.
Klockan 11.50 var jag tillbaka i skolan, nu kande jag mig mer bekvam med folk i min egen alder. Skolan e stor, men med elever i den e den ENNU storre. Skolan gar till sa att alla har sina klasser och sen far alla rast samtidgt, och kan ni tenka er 1200 elever som alla pa 5 minuter ska springa till sina klassrum och helst komma i tid. Jag kande mig rett vilsen men det gick okej. Forsta lektionen var matte, da gjorde vi lite pappers-lekar, klarade mig ganska bra. Lararen snackade dock veldigt snabbt sa det blev lite svart att forsta ibland.
Andra lektionen var English, lararen var jette rolig och verkar as bra. Klassen var ocksa skoj, skamtade mycket! Kommer nog bli kul, forutom att vi fick laxa redan idag?! Svara pa 6 fragor om typ; varfor finns litteratur, varfor skapar manniskan olika saker..
Tredje lektionen, och sista for dagen, var franska. Kanske kommer byta ut den klassen, det e mest mindre elever som tar den klassen for den e ny for denna terminen och seniorerna de tar mer "seriosa" klassen och inte sprak. Men vi far se!

Det var vel inprincip hela min skoldag, det var jette kul! Imorgon blir det en hel dag med skollunchen och grejer. Snart ska vi eta, det blir frozen nuddels and bison.
Nagon som kan svara pa om vi ater Bison i Sverige?? Tycker det later lite halv eckligt, men jag vet inte, det kanske heter nagot bettre i Sverige?

Ha det bra, for det har jag!
Kram
Emma

13/8

Vi akte till en jette stor I-max movie, biosalong, skermen va 63 feet bred och 81 feet hog, vilket e veldigt stort. Filmen vi sag va typ som en "skolfilm" men den var faktiskt ganska interessant. Handlade om the Red Flag, USAs militara flyg-grej. Efter filmen akte vi till ett stort museum dar de hade stora flygplan fran olika tider, ganska coolt att de far in de stora flygplanen, vissa storre en vanliga turistplan, i en vanlig lokal eller vad man ska sega. Jag tyckte vel inte det va jette kul, men helt okej. Var der med Paula, Inte, och andra utbytesstudenter och Merlyn, min kontakt person, och hennes familj. Hennes man Roger va jette trevlig och de hade en son som va 22 och han var ocksa med. 
Efter museet akte vi till ett drive-throug-zoo. Sant som finns pa Kolmarden typ, inte jette kul det heller. Vi sag elgar, radjur, bisonoxar.. WOW?! Haha, de andra tyckte det men jag var vel inte sa dar jette fashinerad!
Efter middagen akte jag och Inte till kyrkan for att vara med pa Youth Group, en grupp der de sammlar ungdomar och diskuterar olika saker, vi spelade aven basket... jag var kass! Kan ju sega att de inte har rikgt samma tro som jag har. De diskuterade bland annat om det var nagon som hade treffat Gud, hur det kenndes, hur Gud hade kunnat skapa nagot sa fantastiskt som manniskan och alla djur... Tror inte jag kommer ga dit sa manga ganger, kenns inte rett och sitta och be om nagot som jag inte har samma tro om. Jag tror pa Big Bang that's it!

Imorgon borjar skolan, pirrigt!!!
God Natt!

11/8

Imorse var jag pa skolan och motte min counseler, eller hur det stavas :P. For det forsta sa hade jag glomt stalla om klockan fran New York tid (trodde det var samma tid men tydligen inte) sa jag gick upp en timme for tidigt!
Mitt schema kommer se ut sa har: US history
                                                               Human Biology
                                                               Food 1 (typ hemkunskap)
                                                              Cross training (P.E., typ aerobic tror jag)
                                                              Geometry (Matte)
                                                              English
                                                              Franska steg 1
Ser fram emot vissa av lektionerna men dom flesta inte... ush, inte skola igen! Men skolan verkar vara jatte stor och jag kommer va helt lost dom forsta dagarna. Lite sisadar eftersom man bara har 5 minuter mellan lektionerna!
Efter skolbesoket akte vi till "the mall" och kopte skolgrejer till mig, bla en nat-ryggsack som man maste ha for dom maste kunna se vad jag har med mig sa jag inte har en pistol med mig?
I eftermiddag har vi spelat spel och snart blir det middag, pannkakor!
Har laddat upp lite bilder nu, antingen pa min facebook, eller pa emmaeeriksson.pixbox.se !

Have a nice day,
Puss Emma

10/8-08

I natt klockan 03.20 akte jag ifran hotellet, klockan 06.00 gick mitt plan till Chicago dar jag sen gjorde ett byte till Omaha, och vid 10 tiden var jag framme och belv bemott av den nya familjen. Ar jatte trott eftersom jag bara sov cirka en timme i natt, satt uppe med andra och bara pratade och hade kul. Tiden gick jatte snabbt och vips va det nog bast att man fick lite somn iallafall.
Familjen ar snall, men huset ar val inte direkt en glad overraskning. Det ar litet, och slitet. Och med slitet menar jag inte slitet, jag menar nast intill forfallet...
En annan overraskning var att familjen kommer att ha en till utbytesstudent fran Korea. Detta ar jag val heller inte helt glad over eftersom jag har valt att fa vara ensam i den familj jag skulle hamna i.
Men jag maste ge det en chans och eftersom det bara gatt nagra timmar hitentills sa ska jag inte saga for mycket!

Anvander deras dator, som ni marker pa spraket, min egen dator ar stendod och sladden passar inte i min adapter sa jag maste kopa en ny adapter!

Ha det bra hemma i Sverige,
puss&kram,
Emma!

9/8-08

Dagen började med en guidad tur på southern Manhattan. Vi har bland annat varit där world trade center stod, american express kontor helt enkelt. Grymt cool byggnad, med inomhus palmer typ 20 meter höga. Bild finns! Efter det åkte vi till Brooklin bridge, vilken fin utsikt! Vi tog även en färja som tog oss ut till någon utan alla New Orks öar, där vi såg frihetsgudinnan!
Eftermiddagen bestod av shopping på något som måste vara en av världens störtsa outletter, märken som D&G, DKNY, Ralph Lauren, Hilfiger, Chloé, Marc Jacobs m.m.m.m.m... listan är oändlig. Men samtidigt kan jag säga att jag har aldrig varit med om så fula kläder och så rörigt. USH! Men jag fyndade iallafall en kjol och en tröja för ungefär 20 dollar, 120 kronor? Billigt! Det blev även en annan tröja från ett famous american brand men som jag int kommer ihåg namnet ifrån.
Kvällen har bestått av tjejsnack och middag på hotellet, cesar sallad. Vi är 5 tjejer som är ihopa, grymt trevliga!!
Nu dör datorn vilken sekund som helst, kan inte hitta sladden därför kan jag inte ladda upp bilder heller.
Imorgon bär det av till Houvenagle family. Nervöst!! Jag är med i första avresan, klockan 03.20 ska jag vara nere i hotell lobbyn, och mitt flyg går klockan 06.00. Funderar på att inte sova alls...
Ha det bra,
Emma

8/8-08

Idag  har jag varit på guidad tur i New York, Upper Manhattan. Gudningen var faktiskt över förväntan, och turen var faktiskt trevlig. Vi var bla i Cenral Park, och åkte förbi en massa kända platser. Men med tankepå min oallmänbildning så kände jag inte till mycket av dom. Det jag inprincip visste mest om var det huset där man tror att tv-serien vänner spelas in.
Efter guidningen blev det lunch på central station, och efter det lev det shopping. New York är helt klart den största staden jag varit i, helt galet tempo. Här hade jag nog aldrig klarat att bo, folk exakt överallt. Köade till et provrum i säkert 25 minuter. Men tiden var knapp så det blev besök på "måste-se" shopping ställena och sen hanns det inte mer för idag. Men det blev i alla fall underkläder från Victoria´s Secret & Forever 21 och så klart en "I Love NY" t-shirt!
Ikväll käkade vi middag på restaurangen på hotellet, det blev en grekisk sallad med kyckling på pita bröd? Inte sådär jätte amerikanskt men det var gott. När frukosten serverades i morse fresten så var det flingor, såsom frostis, rice crips m.m. med mjölk och muffins och sockerkaka som serverades.. MUMS vilken frukost? Hoppas på lite bröd imorgon åtminståne!
Efter middagen blev det lite chill på rummet med folk från olika delar av landet, vi är fresten ca. 42 stycken utbytesstudenter här nu tillsammans i New York. Fyra danskar, fyra norrmän och resten svenskar. Jag och en annan skåning, sen är alla andra från uppåt landet. Men det är trevligt!

Nu ska jag sova, på datan står det att klockan är 06.37, så min klocka är väl 00.37, och min ena rummskamrat somnade för två timmar sen och hon andra duschar. Är fresten två tjejer från Stockholm, Petra och Mathilda, 90/91:a. Trevliga, men sjukt olika. Väldigt speciella, går inte att förklara dom. Haha!


God natt, ha det bra hemma i Sverige, jag saknar er!!

Puss&Kram
Emma


imorgon

Imorgon klockan tjugo över 11 går mitt plan till Stockholm, klockan 16.20 går sedan planet som ska ta mig till New York. Väl framme är jag klockan 19 på kvällen, känns lite skummt med tanke på att flygresa kommer ta cirka tio timmar.
Håller på att packa för fullt, känns konstigt att packa ner hela garderoben, tömma skåpen och lådorna.

Är ledsamt att säga hej då till alla nära&kära, men egentligen är det inte så lång tid. Det är ju faktiskt bara lite mer än halva augusti, september, oktober, november, december, januari, februari, mars, april, maj - juni, här någon stans anländer jag till Kastrup med ett flytande engelskttal och kanske några extra kilo i bagaget?

Allt ihopa är jätte spännande, men ännu mer läskigt och nervöst. Vad ska jag ha på mig första skoldagen? Vem ska jag sitta med i matsalen? Med mera, medd mera... Nästa torsdag börjar jag skolan så då får jag väl svar på mina frågor.

På måndag ska jag till min nya skola och kolla läget, har bestämmt möte med någon person klockan tio över åtta på morgonen.. Ush, tidigaste morognen på länge. Men det är väl bara att vänja sig med tanke på skolstarten!

Ha det bra,
en nervös Emma!

första gången...

På mångas önskan har jag, eller egentligen min kära kusin Felicia, skaffat en blogg åt mig. Jag ska försöka skriva lite då&då om hur jag har det som livet som utytesstudent. Bilder kommer laddas upp någonstans, om det blir här eller på en annan sida kommer vi att märka.
Nu är det bara sex dagar kvar tills jag åker, vilket känns ganska konstigt. Konstigt att lämmna vardagen och allt omkring en här hemma. Nu går det inte längre att skjuta det framför sig, utan det gäller att leva i nuet!

         Ha det bra & hoppas ni kan få någon trevlig läsning här framöver!!

RSS 2.0